Autor: mi
Datum objave: 08.01.2020


Posebne sigurnosne mjere za vaganje Habazin i Shields

Boksačka komisija New Jerseya pobrinut će se da vaganje između Ivane Habazin i Claresse Shields ovog puta protekne bez problema.

30-godišnja hrvatska boksačica u noći s petka na subotu u Atlantic Cityju se protiv 6 godina mlađe Amerikanke bori za upražnjene WBO i WBC naslove u supervelteru.

Njihova borba koja se trebala održati u listopadu u rodnom gradu Claresse Shields Flintu u Michiganu otkazana je nakon brutalnog napada na trenera hrvatske boksačice Jamesa Alija Bashira. Napao ga je polubrat američke boksačice, a Habazin se odbila boriti nakon što je njen trener završio u bolnici. Zbog ozljeda zadobivenih nije ju mogao trenirati za ovu borbu.

Meč je prebačen iz Michigana u New Jersey i organizatori u Atlantic Cityju poduzeli su mjere kako bi vaganje prošlo bez problema.


Vaganje će biti zatvoreno za javnost. Na njemu će biti petorica policajaca, a po jedan predstavnik zakona bit će uz obje boksačice za vrijeme njihovog boravka u gradu.


”Svi smo svjesni situacije koja se odigrala s Jamesom Alijem Bashirom u Flintu. To nije izgledalo dobro za naš sport. Bilo je jako ružno i to je bio veliki udarac za boks. Svi smo pogođeni tim događajem iako se nije dogodio ovdje. Nije da se mi osjećamo nesposobni sami ovo provesti, ali gledajte, kad je situacija ovakva morate poduzeti sve moguće mjere. Sigurno ne želimo da se nešto takvo dogodi u New Jerseyu” izjavio je čelnik boksačke komisije New Jerseya Larry Hazzard.


„Mislili smo da bi bilo najbolje imati policiju kao osiguranje jer ponekad ljudi samo kad vide policiju dvaput će razmisliti o svojim postupcima. Ne želimo napraviti veliku stvar od ovoga, ali ovo je dodatna mjera.”

Samo po jedan predstavnik iz tima će moći pratiti boksačice na vaganju za razliku od gužve koja je vladala posljednji put.







Foto: Stephanie Trapp
1233
Kategorije: Boks
Tagovi: Ivana Habazin
Najpopularnije
Najnovije