Autor: mi
Datum objave: 11.01.2020


Povetkin bi se u sljedećem meču mogao boriti s Whyteom

Dillian Whyte (27-1, 18 KO) nedavno je izrazio želju da se u idućem meču u ringu nađe s Alexanderom Povetkinom (35-2-1, 24 KO).

Želja bi mu se mogla ostvariti jer je i ruski veteran zainteresiran za borbu s privremenim WBC-ovim prvakom u teškoj kategoriji.

“Povetkin je bio zainteresiran za borbu s Whyteom i prije nego je postao obvezni izazivač Anthonyju Joshui. Još nismo počeli konkretne razgovore, ali čuli smo da postoji interes” objavio je Povetjinov promotor World of Boxing.


Whyte je obvezni izazivač Deontayu Wilderu, ali nema namjeru čekati svoju borbu za naslov svjetskog prvaka koja bi mogla doći tek iduće godine.

I on i Povetkin surađuju s Eddiejem Hearnom i psoljednji su put boksali u prosincu na priredbi u Saudijskoj Arabiji na kojoj je Anthony Joshua pobjedom protiv Andyja Ruiza postao dvostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji.

40-godišnji Rus odradio je meč bez pobjednika s Michaelom Hunterom, ali je bio malo bliži pobjedi, a Whyte je teže od očekivanog jednoglasnom odlukom nakon 10 rundi svladao Mariusza Wacha. Jamajčanin je u tu borbu ušao s rekordna 123 kilograma.


„Eddie Hearn je u intervjuu spomenuo 18. travnja kao datum, tako da mislim da bi se borba mogla održati tada. Vjerojatno u Londonu ili Manchesteru. Ako Povetkin želi može dobiti. To će biti kidanje jer on nije boksač koji se puno kreće, a nisam ni ja. Pomlatit ćemo se. Povetkin se uvijek dođe boriti, zar ne? On se ne dolazi šaliti, ja sam isti takav i zato idemo. Idemo vidjeti tko ima najbolji lijevi kroše” izjavio je Whyte.


745
Kategorije: Boks
Tagovi: Alexander Povetkin, Dillian Whyte
Najpopularnije
Najnovije