Autor: mi
Datum objave: 08.11.2017


Povetkin mora platiti $250 000, ali mu je ukinuta suspenzija na neodređeno

Alexander Povetkin morat će platiti 250 000 dolara kazne WBC-u, ali će se zato ubrzo moći vratiti mečevima pod njihovim okriljem.

38-godišnji Rus bio je pozitivan na doping testovima uoči otkazanih borbi s Deontayom Wilderom za WBC-ov naslov (meldonij), te s Bermaneom Stiverneom  za meč za obveznog izazivača (ostarin).


"Uspjeli smo dokazati da je ostarin ušao u Povetkinovo tijelo preko dodataka prehrani" izjavio je Alexei Karpenko iz odvjetničke kompanije koja ja zastupala ruskog boksača.

Ostarin pomaže povećanju mišićne mase i gubitku masnoće.


WBC je odlučio ukinuti prethodno određenu suspenziju na neodređeno vrijeme i kazniti Rusa novčanom kaznom i jednogodišnjom suspenzijom koja završava godinu dana od doping testa na kojem je bio pozitivan i ističe vrlo brzo, 6. prosinca 2017.


Nakon toga može se vratiti borbama pod okriljem WBC-a, koji će ga vratiti i na ljestvicu izazivača. Uz to, morat će poštivati WBC-ov antidopinški protokol kreiran za njega.

Unatoč WBC-ovoj suspenziji, Povetkin je boksao u srpnju i na bodove pobijedio Andriya Rudenka pritom osvojivši WBO internacionalni naslov.

15. prosinca bori se protiv Christiana Hammera u meču za obveznog izazivača WBO prvaku u teškoj kategoriji.




Foto: Valery Sharifulin

850
Kategorije: Boks
Tagovi: Alexander Povetkin, WBC
Najpopularnije
Najnovije