Autor: Admin
Datum objave: 19.09.2012
Komentari:
0,00


POZITIVAN STAV PREMA TJELESNOM VJEŽBANJU

Plan provedite u djelo

Na putu prema promijeni statičkog načina života, čovjek vrlo često, iako ima izgrađen pozitivan stav o tjelesnom vježbanju, ne uspijeva isto provesti u djelo.

 

Razlog takvog stanja vjerojatno leži u činjenici da iako mnogi znaju koje posljedice nosi nekretanje, istovremeno žele živjeti ležernim životom. Postizanje cilja traži određena odricanja, a kad je tjelesno vježbanje u pitanju podaci o nekretanju ukazuju da veliki dio pučanstva naprosto nije spreman na takav vid odricanja. Misli tog dijela ljudi vode smjerom da će radije povećavati stupanj dugovanja prema vlastitom zdravlju nego propustiti neke manje važne stvari koje si u određenom trenutku žele priuštiti.

 

Takva stajališta potvrđuje istraživanje njemačke savjetničke tvrtke za marketing Brand-Trust, koje je ustanovilo da u novije vrijeme Europljani iz istočnih zemalja te Azijci preferiraju materijalna dobra za zadovoljenje sreće, dok je onima iz naprednih zapadnih zemalja ostvarivanje sreće usmjereno prema nematerijalnom luksuzu, što uglavnom podrazumijeva zdravlje, održavanje psihofizičke kondicije i obrazovanje.

 

 

Kako bi negativna razmišljanja postala pozitivna, potrebno je akumulirati one vrijednosti koje će prije svega biti usmjerene prema zdravlju. Ukoliko u čovjeku prevladavaju vrijednosti koje su usmjerene na materijalni prosperitet, te uslijed toga pojedinac nije dovoljno tjelesno aktivan, tada možemo govoriti o nezdravom načinu života. Isto tako i ulaganje u sport s ciljem postizanja isključivo vrhunskih rezultata i stvaranja profita, a da se pri tom paralelno zapostavlja razvijanje masovnog tjelesnog vježbanja pučanstva, stvara negativan stav kod većine stanovništva u shvaćanju svrhe primjene tjelesne vježbe.

 

Takvo gledište ne potiče stanovništvo na kretanje, pa u uvjetima stresnog načina života dovodi do posljedica koje se manifestiraju u širokom vidu zdravstvenih i psiholoških problema. Obrazovanje stanovništva, između ostalog podrazumijeva i shvaćanje suštine tjelesne vježbe s njenim pozitivnim  posljedicama na zdravstveni status pojedinca.

 

Izvor: Znanstveni rad - Berčić Djonlic

2255
Kategorije: Fitness, Drugo Mišljenje
Tagovi: Fitness, Drugo Mišljenje
Komentari
# 1 Dana 14.10.2015 - 05:21 Gabriel ... je rekao/la:
NEUROKINEZITERAPIA A. G. SMOLIANINOVA VYKONc1VANc1 V TATRANSKEJ KOTLINEAnatolij Smolianinov je fyzioterapeut, ktorfd sa už vyše 20 rokov veujne rehabilite1cii deted s DMO a diagnf3zam na podobnom patologickom ze1klade. Približne pred piatimi rokmi sa rozhodol svoje skfa-senosti ponfaknuť aj deťom v infdch krajine1ch, kde nezabudol ani na naše male9 a k Ukrajine bledzke Slovensko.Terapia je založene1 hlavne na manue1lnej korekcii krčno - hrudnej chrbtice a hyperkorekcii Achillovej šľachy. Na prvfd pohľad sa mf4že zdať bolestive1 ale deti to prežedvajfa bez stresu a bez bolested.V komplexe cvičened sa liečebne1 gymnastika dopĺňa o manue1lnu terapiu, energetickfa a reflexnfa mase1ž.Upevnenie kladnfdch a potlačenie ze1pornfdch neuroreflektorickfdch reakcied si vyžaduje časte9, mnohone1sobne9 a monotf3nne opakovanie predkazu (tef3ria pame4ti neurf3nov). Preto je potrebne9 a nevyhnutne9, aby rodičia tieto cviky preve1dzali dennodenne doma so svojedm dieťaťom. Te1to terapia sa realizuje počas 5 alebo 10 dned každfd deň, v čase od 9.00 hod do 18.00 hod. s preste1vkou na obed a s odpočinkom v Tatranskej Kotline 4x ročne.
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije