Autor: mi
Datum objave: 26.09.2019


Predsjednik HBS-a: Nismo mi smijenili Pijetraja, on se sam smijenio

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak za Cro Ring je prokomentirao smjenjivanje izbornika seniorske reprezentacije Leonarda Pijetraja.

“Moram biti iskren i reći da je sukob Pijatraja i Filipa Hrgovića nanio veliku štetu hrvatskom boksu i Hrvatskom boksačkom savezu. Kad sam vidio jučer onu pressicu morao sam reagirati. Sazvao sam Izvršni odbor koji je jednoglasno odlučio o smjeni. Ali, nitko nije smijenio Pijetraja, on je  sam sebe smijenio svojim istupima” rekao je Bošnjak.

„Umjesto da govori o rezultatima na svjetskom prvenstvu, o tom neuspjehu gdje su petorica naših boksača ispali u prvom kolu, a jedini koji je prošao prvo kolo je Marko Milun koji je zatim izgubio prekidom u drugom, on priča gluposti."


„Ja sam strpljiv čovjek i ne guram se po medijima, ali morao sam reagirati nakon ovoga. Nakon sastanka sam ga nazvao da mu osobno saopćim da više nije izbornik, a njegovo prvo pitanje bilo je: Ako ste smijenili mene zašto niste smijenili i Željka Mavrovića. Rekao sam mu da se ostavi Željka Mavrovića, čovjek u savezu ne prima plaću od šestog mjeseca i volontira. Njegov najveći problem u ovoj situaciji je što Mavrović nije smijenjen s mjesta direktora reprezentacije.”


„Iskoristio je svoju press konferenciju, koju nije sazvao u dogovoru sa Savezom, za obračun sa svima koji mu stoje na putu. Doveo je Miluna tamo da ga sluša kako govori sat i pol i onda je njemu dao da na minutu nešto kaže, umjesto da je podnio izviješće o svjetskom prvenstvu. Nije objasnio zašto se njegov sin nije pojavio na aerodromu i otputovao na svjetsko prvenstvo. Forsirao je da se na popis boksača za prvenstvo stave neki boksači koji su ozlijeđeni ili nisu spremni. Konkretno radi se o Viti Jelčiću iz njegovog kluba kojeg je uporno htio prijaviti kao rezervu, a ovaj ima ozlijeđene križne ligamente. Njegov sin se bez objašnjenja nije pojavio u zračnoj luci i nije otputovao s reprezentacijom za Rusiju. Pijetraj se čudno ponaša u zadnje vrijeme.”

Pijetraj je na press konferenciji izjavio, misleći na Hrgovića, da nitko ne može ići na natjecanje na osnovi minulih rezultata, a na svjetsko prvenstvo je putovao poluteškaš  Matej Uremović koji nije ni nastupio na posljednjem Prvenstvu Hrvatske. Zatim je napomenuo da bi ako ćemo tako na kvalifikacije za Olimpijske igre mogli i profesionalci iz njegovog kluba Alen Babić i Hrvoje Sep. Prethodni izbornik Marijo Šivolija je bio smijenjen jer mu je između ostalog zamjerano što je pripremao profesionalca Marka de Morija za glavnu borbu večeri u londonskoj areni protiv Davida Hayea.


„Nažalost, Pijetraj je oduvijek forsirao svoje borce. Prošli olimpijski ciklus na europsko prvenstvo je vodio Alena Babića koji je ispao u polufinalu Prvenstva Hrvatske od Bepa Filipija, a nije vodio Bepa i Babić je na prvenstvu Europe zatim bio poražen u prvom kolu. Nikad nisu bili isti kriteriji za njegove boksače i za druge.”


- Kakva su očekivanja od novog izbornika Dorijana Čalića?

„Da bude smiren, stabilan. On je jedan od naših najstarijih boksača i trenera još iz vremena Jugoslavije. On je osoba koja će razgovarati s drugima i želi biti korektan. Očekujem od njega da spusti loptu na zemlju i da se posvetimo onome što se događa u ringu.”
1601
Kategorije: Boks
Tagovi: Filip Hrgović, Hrvatski boksački savez, Leonard Pijetraj
Najpopularnije
Najnovije