Autor: mi
Datum objave: 12.12.2019


Predsjednik WBC-a o Ruizu: Hrpe oportunista su ga odvukle od normalnog plana

Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman pokazao je razumijevanje za Andyja Ruiza.

Meksikanac je pod velikim udarom kritika zbog načina na koji je odradio revanš s Anthonyjem Joshuom.


Ruiz je u lipnju pobijedivši Joshuu prekidom u sedmoj rundi postao prvi Meksikanac prvak svijeta u teškoj kategoriji. Na uzvrat u Diriyah u Saudijskoj Arabiji došao je pretežak i u vrlo slaboj formi. Britanac ga je koristeći oprezan pristup nadboksao i nakon 12 rundi vratio WBA, WBO, IBF i IBO pojaseve.


Nakon borbe Ruiz je priznao da je tulumario tri mjeseca i da je vrlo kasno počeo trening kamp zato jer je mislio da će ponovno vrlo brzo završiti dvoboj s Joshuom. 

S druge strane, Britanac je bio u najboljoj formi karijere. 


Meksikanac bi volio treću borbu, ali teško da će do nje doći s obzirom da Joshua već ima dvije obvezne obrane naslova i druge planove.

“On je bio žrtva okolnosti. Napravio je veliko iznenađenje svojom pobjedom u lipnju koja je odjeknula svijetom. Nažalost, za revanš nije mogao provesti adekvatne, dostojanstvene i poštene pripreme zbog sebe samoga i zbog ovog sporta. Rezultati su očigledni” izjavio je Sulaiman.

„Ali takav je boks. Teško je kriviti čovjeka koji nije ništa imao i odjednom postao milijunaš, slavna osoba. Hrpe oportunista su ga odvukle od normalnog plana, a taj je bio pripremiti se za borbu i nažalost ovo je rezultat. Želim mu sreću i nadam se da će mu ovo biti lekcija, nadam se da će pronaći novi život u dvorani ili će samo živjeti od uspomena na ono što je ostvario.”




Foto: Mark Robinson

727
Kategorije: Boks
Tagovi: WBC, Anthony Joshua, Andy Ruiz Jr.
Najpopularnije
Najnovije