Autor: Admin
Datum objave: 03.01.2012
Komentari:
0,00


PREDSJEDNIK WTF-a POSLAO NOVOGODIŠNJU PORUKU

Rasprostiranje nade i snova kroz mladež svijeta

Predsjendik World Taekwondo Federation-a Chungwon Choue zaželio je svim sportašima nevjerojatno uspješnu novu godinu..

„Dragi članovi taekwondo obitelji,

Želim vam izraziti najtoplije želje za novu 2012. godinu.

Očekivanja su poznata i pred nama je još jedna uzbudljiva olimpijska godina, a Olimpijada će biti novi i najuzbudljiviji element koji naglašava geslo WTF-a za 2012: "Rasprostiranje nade i snova kroz mladež svijeta".

Kolovoz 2010. bio je obilježen Olimpijskim igrama mladih u Singapuru. Od tog nevjerojatnog događaja pratili smo kako je mladost svijeta počela cvjetati kroz svoje nade i olimpijske snove. Neki od šampiona prvih Olimpijskih igara mladih kao olimpijci će nastupiti već ove godine u Londonu. Ali te nade i snovi ostaju pravo svih mladih diljem svijeta.

Na sjednici Vijeća WTF-a u Vladivostoku (srpanj 2011), te putem e-glasanja Glavne skupštine, WTF je pokrenuo utemeljenje WTF Taekwondo Peace Corps i WTF Taekwondo Demonstration Team. Te će odluke omogućiti da se aktivnosti Mirovnih trupa usredotoče na taekwondo programe za one mlade koji su u najvećoj potrebi, poput onih u sirotištima i izbjegličkim kampovima. Usto će dodatno pomoći promicanju i razvoju taekwondo sporta micanjem djece s ulica i njihovim uvođenjem u discipliniran i ciljevima ispunjen način života.

U trećem Svjetskom taekwondo kampu mladih, zajednički organiziranom od WTF-a i Taekwondo Promotion Foundation, 2011. su se okupila 254 sportaša između 14 i 20 godina iz 27 nacija svijeta. Sigurni smo da će kamp 2012. okupiti veći broj sudionika iz još više nacija. Vjerujem da će svaki naš član učiniti sve što je moguće kako bi svojim mladim sportašima omogućio korištenje te šanse za treniranje s osvajačima olimpijskih medalja, stjecanje iskustva kulturne razmjene i učenje o principima i vrijednostima olimpijskog duha.

Uz Olimpijske igre u Londonu, godina nam nudi i 9. Juniorsko WTF taekwondo prvenstvo svijeta u Sharm El Sheiku, Egipat. Obilježit će je i Svjetski kup, ekipno prvenstvo svijeta koje će se prvi put održati u novom timskom formatu 5:5, kojemu još treba odrediti konačan oblik. Taj novi format će našem sportu dodati novu, dinamičniju notu, i WTF je jako uzbuđen zbog nastavka evolucije taekwondoa.

Olimpijske igre u Londonu su za WTF jako važno događanje. Uspješnost te Olimpijade neće odrediti zemlje koje osvoje medalje ni broj medalja koji osvoji pojedina zemlja. Jedina činjenica koja je važna za uspješnost Igara je podupiranje principa olimpizma kroz fer i transparentno natjecanje. To će taekwondou učvrstiti poziciju olimpijskog sporta i poduprijeti izvrsnost našeg sporta u svijetu, posebno među mladima.

Olimpijske igre donose duh sportskog ponašanja, trijumfa i slave svima koji su ikad svjedočili njihovoj veličini. Ali to se može dosegnuti samo ufanjem da ih je moguće ostvariti, koje se u srca usađuje u mladosti. Ove godine počinjemo snažnije djelovati na širenju te nade i snova. Iako svako ljudsko biće ima pravo imati ih u svom životu, naši mladi ih žurno trebaju danas. Današnji mladi su sutrašnji šampioni!

Želim svima poželjeti nevjerojatnu 2012. godinu. Veselim se velikim stvarima koje čekaju našu obitelj. Neka naš rad donese nadu i snove drugima, ali neka ih i privuče da žive sa nama!“
1845
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Komentari
# 1 Dana 29.10.2012 - 07:57 arezina.veso ... je rekao/la:
hvala
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije