Autor: Admin
Datum objave: 10.04.2013
Komentari:
0,00


PREDSTAVNIK IJF-A NA PRIMANJU U GRADU RIJECI

Povodom održavanja IJF Grand Prix Toura

U Salonu Grada Rijeke upriličen je prijam za glavnog sportskog direktora Medunarodne judo federacije (IJF) Vladimira Bartu  i Maksa Dimova, pomoćnika predsjednika IJF-a.

 

Razlog posjeta Rijeci i Opatiji jest završna inspekcija sportskih i smještajnih objekata u kojima će biti održan jedan od turnira IJF Grand Prix Tour-a, čiji će Rijeka biti domaćin od ove godine pa sve do 2016., a prvi će biti održan već ove jeseni, točnije 14. i 15. rujna.

 

U ime Grada Rijeke delegaciju Medunarodne judo federacije primili su Dorotea Pešić Bukovac, predsjednica Gradskoga vijeća Grada Rijeke, Veljko Karabaić, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, Igor Načinović, koordinator sportskih objekata u Odjelu gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke te Slaviša Bradić, predsjednik Judo saveza Primorsko-goranske županije  i Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza.

 

 

Uz Centar Zamet, u kojemu će biti održani turniri Grand Prix Toura, gosti su obišli i opatijske hotele, u kojima će biti smješteni sportaši, predstavnici Federacija, suci, funkcionari i uzvanici. Provjereni su i svi ostali aspekti važni za održavanje jedne ovakve sportske manifestacije svjetskog ranga.   

 

Predstavnik IJF-a Vladimir Barta iznimno je zadovoljan viđenim. Posebno ga se dojmio Centar Zamet, a sve što je dosad učinjeno na pripremi organizacije velikog sportskog događaja u rujnu ocjenjuje zadovoljavajućim.

 

U sklopu „IJF WORLD JUDO TOUR-a“ bit će održane četiri IJF GRAND PRIX-a, i to u: Istambulu, Turska, Miamiu, SAD, Duesseldorfu, Njemačka, Abu Dhabiu, Ujedinjeni Arapski Emirati. Grad Rijeka bit će domaćin petog turnira iz serije, koji će se održavati od 2013. do 2016. godine u drugom tjednu mjeseca rujna.

 

Na IJF GRAND PRIX-u nastupaju judaši (muškarci i žene) u seniorskoj konkurenciji, sa svih kontinenata svijeta, u prosjeku oko 500 natjecatelja iz 70 zemalja.  Nagradni fond za natjecatelje je 100,000 USD po turniru. IJF Grand Prix boduje se za WRL (svjetsku judo ranking listu), koja je osnova za plasman na Olimpijske igre, a broj bodova osvojen na Grand Prix-u veći je od bodova osvojenih na kontinentalnim prvenstvima i svjetskim kupovima.

 

Održavanje IJF Grand Prix-a u Rijeci omogućit će novom naraštaju hrvatskih judaša da se u Hrvatskoj što kvalitetnije pripreme za velika natjecanja zajedno s najboljim borcima iz cijelog svijeta. Nakon turnira bit će održan i trodnevni trening kamp na kojemu sudjeluju svi sudionici.

 

Televizijski prijenos IJF Grand Prix-a u Rijeci uživo će preuzeti preko stotinu TV kuća iz cijeloga svijeta.

 

Dobivanje organizacije IJF Grand Prix-a za Grad Rijeku predstavlja još jedno veliko priznanje.

2617
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo, Hrvatski judo savez
Komentari
# 5 Dana 09.11.2014 - 00:25 hotglpmgme ... je rekao/la:
nsqbfdspsjoh, http://www.fcipdeerdr.com/ koidvfrxuj
 
# 4 Dana 03.09.2014 - 12:44 Pharme507 ... je rekao/la:
Very nice site!
 
# 3 Dana 03.09.2014 - 12:42 Pharmd345 ... je rekao/la:
Very nice site! cheap goods http://oixapey2.com/rqsxqs/4.html
 
# 2 Dana 03.09.2014 - 12:42 Pharmk639 ... je rekao/la:
Very nice site! [url=http://oixapey2.com/rqsxqs/2.html]cheap goods[/url]
 
# 1 Dana 02.09.2014 - 23:55 Johnf728 ... je rekao/la:
Very efficiently written post. It will be valuable to anyone who usess it, as well as myself. Keep doing what you are doing i will definitely read more posts. fgbkdgkaccae
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije