Autor: KK Samobor
Datum objave: 16.01.2020


Preko 2 000 karateka ovog vikenda u Samoboru, predvodi ih svjetski prvak

U Samoboru se će se 17. do 19. siječnja održati 29. po redu tradicionalni međunarodni karate turnir GRAND PRIX CROATIA.

Turnir se održava pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga i saveza zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Samobora.Tehnički organizator je Karate klub Samobor dok je suorganizator Grad Samobor te naravno kao i svake godine do sada Hrvatski karate savez.


Sponzori i partneri ovog velebnog međunarodnog natjecanja su Funda, Anindol, Pride, Sportski objekti Samobor, Cambium Networks, Marmi Media, Vivatip, Središnji državni ured za šport i Hrvatska turistička zajednica.


Medijski pokrovitelji su Radio Samobor, CRO Ring i Glasnik Samobora i Svete Nedelje.
Turnir se i ove godine održava u tri dana tako da je petak predviđen za natjecanje kadetkinja i kadeta u borbama, subota za juniorke,juniore, mlađe seniorke i mlađe seniore u borbama te seniore open u borbama te seniorke i seniore u katama.


Nedjelja je natjecateljski dan predviđen za nastup mlađih uzrasnih kategorija u katama i borbama te kadete, juniore, mlađe seniore i sportaše sa zdrastvenim poteškoćama u katama.


U tri dana turnira na samoborskim tatamijima će nastupiti 2047 natjecateljki i natjecatelja iz 24 države (Hrvatska, Azerbajđan, Bjelorusija, Bugarska,Crna Gora,India,Češka, Moldavija, Rusija Slovačka, Italija, Mađarska,Pakistan,Turska,Srbija, Slovenija, BiH, Njemačka, Ukrajina, Izrael, Kosovo, Norveška, Makedonija, Danska).U najatraktivnijoj muškoj seniorskoj kategoriji u kojoj se dodjeljuje bogati nagradni fond prijavljeno je 46 natjecatelja, a među njima je i nekoliko velikih imena iz svijeta svjetskog karatea. Najveće ime među njima je svakako hrvatski reprezentativac Ivan Kvesić, aktualni prvak svijeta. Upravo on i brani titulu najboljeg sa prošlogodišnjeg izdanju Grand Prixa kada je pobjedom osigurao nagradu od 2000 eura.


Iznenađenja su dakako moguća i puno toga će ovisiti o trenutnoj formi i o raspoloživosti boraca na sam dan turnira.


Svi prijavljeni u open kategoriji itekako zaslužuju pozornost, a njihova kvaliteta je jamac da sa sigurnošću možemo očekivati vrlo atraktivne i neizvjesne borbe.


Najbolji u otvorenoj kategoriji će otići kući s 2000 eura, drugoplasirani s 500 eura  i sedmodnevnim ljetovanjem u apartmanima Funda na Šolti, trećeplasirani s 500 eura dok će četvrtoplasiranome pripasti 250 eura.


Sve dobne i težinske kategorije su dobro popunjene tako da će biti vrlo teško doći do odličja na 29.Grand Prixu Croatia, a u konkurenciji kadeta, juniora i mlađih seniora prijavljeno je niz aktualnih medaljaša s najvećih karate smotri - svjetskih i europskih prvenstava.


Kadetima, juniorima i mlađim seniorima je ovaj turnir zadnja provjera pred prvenstvo Europe koje se održava u Budimpešti od 06. do 09. veljače 2020.g.


Potrebno je svakako spomenuti da su u programu turnira osmu godinu za redom i sportaši s posebnim potrebama koji će nastupiti u katama u nedjelju u 12,30 sati.GRAND PRIX CROATIA – PROGRAM NATJECANJA
Sportska dvorana Samobor – ul. Andrije Hebranga 26a


Petak, 17. siječnja
15:00 BORBE kadeti


Subota, 18. siječnja
09:00 BORBE Seniori U21
12:00 BORBE Juniori
15:30 BORBE Seniori Open
KATE Seniori
19:30 Svečano otvaranje
19:45 Finalna natjecanja:
BORBE U21muški/žene
FINALE
KATE seniori muški/žene
BORBE seniori OPEN
za 3. mjesto
i FINALE
20:45 Proglašenje pobjednika


Nedjelja, 19. siječnja
09:00 – 14:30
KATE POJEDINAČNO I EKIPNO
(mlađe uzrasne kategorije, kadeti,juniori,U21,osobe s posebnim potrebama)
14:30 – 19:00
BORBE POJEDINAČNO
(mlađe uzrasne kategorije -od 10 do 14 godina )

324
Kategorije: Karate
Tagovi: Hrvatski karate savez
Najpopularnije
Najnovije