Autor: mi
Datum objave: 17.10.2019


Preminuo boksač nokautiran na Usykovoj priredbi u Chicagu

Profesionalni boks odnio je još jedan ljudski život.

Patrick Day (17-4-1, 6 KO) preminuo je od ozljeda zadobivenih u borbi s Charlesom Conwellom (11-0, 8 KO) na priredbi u Chicagu na kojoj je Oleksandr Usyk protiv Chazza Witherspoona debitirao u teškoj kategoriji.




Day je pretrpio težak nokaut pred kraj posljednje 10. runde.

Promocija DiBella Entertainment objavila je službeno priopćenje povodom smrti mladog, 27-godišnjeg boksača.


„Danas je preminuo Patrick Day. Podlegao je traumatskoj ozljedi mozga zadobivenoj u borbi prošle subote u Wintrust Areni u Chicagu.”

„Bio je okružen članovima obitelji, bliskim prijateljima i članovima boksačkog tima, uključujući njegovog prijatelja, mentora i trenera Joea Higginsa. U ime Patrickove obitelji, tima i njegovih najbližih zahvalni smo na vašim molitvama, ljubavi i podršci koja je bila tako očigledna nakon njegove ozljede.”


„Prije nego je postao vrhunski profesionalac Pat je imao sjajnu amatersku karijeru. Osvojio je dva nacionalna prvenstva, njujorške Zlatne rukavice i bio je zamjena za olimpijsku reprezentaciju. 2013. je postao profesionalac i nadišao početne prepreke i postao izazivač u supervelteru. Osvojio je WBC-ov kontinentalni pojas i IBF-ov interkontinentalni naslov 2019. U lipnju 2019. bio je rangiran među prvih 10 po IBF-u i WBC-u.”

„Bio je i posvećeni student. Diplomirao je prehranu na Nassau Community Collegeu, zatim je stekao i zvanje sveučilišnog prvostupnika za Zdravlje i wellness na Sveučilištu Kaplan.”

„Tijekom njegovog kratkog života boks je omogućio Patricku da ostvari utjecaj u mnogim zajednicama. U njegovom rodnom gradu Freeportu na Long Islandu bio je lučonoša i zvijezda Freeport PAL-a, dvorane u kojoj je trenirao otkako je počeo boksati pa do zadnje borbe. Bio je poznat u cijeloj boksčakoj zajednici New Yorka, a za njega znaju čak i u Japanu gdje je išao sparirati sa svojim prijateljem i kolegom, svjetskim prvakom Ryotom Muratom.”


„Patrick Day nije morao boksati. Bio je iz dobre obitelji. Bio je pametan, obrazovan, posjedovao prave moralne vrijednosti i imao druge načine da zaradi za život. Odabrao je boks svjestan nerazdvojivih opasnosti koje s tim idu. Boks je ono što je Pat volio. Tako je inspirirao ljude i to je bilo ono nešto što ga je činilo živim.”


„U ovakvim vremenima jako je teško objasniti ili opravdati opasnosti koje boks nosi. Ovo nije vrijeme za takve ukaze i izjave. Ali, vrijeme je za poziv na akciju. Iako nemamo odgovore znamo mnoga pitanja. Imamo mogućnosti da na njih odgovorimo i imamo priliku odgovoriti odgovorno i učiniti boks sigurnijim za sve koji se njime bave. Tako možemo odati počast Patricku. Mnogi su poživjeli puno duže od Patrickovih 27 godina pitajući se jesu li učinili razliku i pozitivno utjecali na svijet. To nije bio slučaj s Patrickom kad nas je napustio. Počivao u miru s anđelima Pat.”

2059
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks
Najpopularnije
Najnovije