Autor: mi
Datum objave: 12.04.2016


Preminuo borac koji je nastradao na TEF priredbi u Dublinu

Na Total Extreme Fighting 1 priredbi u Dublinu Luka Jelčić osvojio je pojas prvaka u lakoj kategoriji.

Na istoj prirebi u meču s njegovim timskim kolegom Charliejem Wardom nastupio je i Joao Carvalho. Ward je pobijedio Carvalha tehničkim nokautom u 3. rundi, ali nažalost Carvalho je nakon borbe hospitaliziran u ozbiljnom stanju.

20 minuta nakon borbe mu je pozlilo i prevezen je u bolnicu gdje su liječnici njegovo stanje proglasili kritičnim.

Vitor Nobrega iz njegovog Nobrega tima objavio je da je 29-godišnji portugalski borac preminuo.

"Tim Nobrega potvrđuje smrt našeg sportaša Joaa Carvalha koji je preminuo sinoć u bolnici Beaumont u Dublinu u 21 sat i 35 minuta, S velikom tugom pišemo ove riječi. Smrt Joaa Carvalhaa došla je nakon što je 48 sati proveo u kritičnom stanju,


Organizatori TEF MMA priredbe pridržavali su se svih sigurnosnih propisa i nakon borbe su se također pridržavali svih propisa, ali Joao se 20 minuta nakon meča počeo loše osjećati.


Liječnički tim mu je odmah pružio pomoć i dobili smo svu pomoć Iraca koju cijenimo u ovim teškim vremenima, Iako svi znamo rizike ovog sporta, ovo je jako tužno i zastrašujuće, kako za njegovu obitelj tako i za cijeli tim Nobrega koji je pratio Joaa Carvalha kroz njegovu cijelu karijeru u kojoj je nastupao na nacionalnom i internacionalnom nivou" stoji u priopćenju tima Nobrega.

962
Kategorije: MMA
Tagovi: MMA, Luka Jelčić
Najpopularnije
Najnovije