Autor: HJS
Datum objave: 16.09.2018


Prodan i Puljiz osvojile medalje na europskom juniorskom prvenstvu u judu

Kadetkinja Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) osvojila je srebrnu medalju na europskom juniorskom prvenstvu u Bugarskoj i pokazala kako za budućnost hrvatskog juda ne treba brinuti.

Nakon europskog srebra u kadetskoj konkurenciji početkom godine, mlada Solinjanka pokazala je kvalitetu i na juniorskom nivou. Stigla je do finala Europskog prvenstva, gdje je njenu pogrešku iskoristila starija Petit (BEL) i uzela zlato.

 

- Nakon što sam ušla u finale počela sam se tresti od uzbuđenja. Kako je nama glavno natjecanje ove godine Olimpijske igre mladih, jako sam ponosna i idemo dalje raditi – prokomentirala je uzbuđeno srebrna Puljiz, članica JK Solin.


Nakon pobjede protiv puno iskusnije Sablieve (UKR), krasnim ipponom je svladala Aliyevu (AZE), a u polufinalu je Borisova (RUS) nakon wazarija uhvaćena u zahvat pri kraju borbe.
- Kao druga godina kadeta, Vikica je pokazala koliko naporno radi i da idemo dalje trenirati za Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu. U finalu je radila jako dobro, dominirala, ali u posljednjoj minuti Belgijka je iskoristila svoju priliku i wazarijem došla do zlata – rekao je trener Dragan Crnov.


Nakon srebra na otvaranju Europskog judo prvenstva za juniore u Bugarskoj, zatvaranje individualnog natjecanja je donio novu medalju. Zaslužna za to je Karla Prodan (do 78 kg), koja je osvojila treće mjesto.Nakon srebra Ane Viktorije Puljiz, hrvatski judo je na Europskom juniorskom prvenstvu upisao i drugu medalju. Karla Prodan (do 78 kg) osvojila je broncu te nakon svjetskog kadetskog zlata pokazala još jednom kvalitetu i u juniorskoj konkurenciji.


- Iako sam sretna zbog bronce mislim da je bilo tu prilike i mogućnosti za zlato. Zato sada slijedi odmor pa Svjetsko juniorsko prvenstvo (op.a. Bahami, 17.-21. listopada) na kojem želim ponovno do vrha – rekla je nakon dodjele medalja u Sofiji članica JK Pujanke, koja je do polufinala slavila ipponima protiv Nike (GRE) i Toth (HUN). U borbi za finale Faber (GER) je bila bolja za wazari, a zatim u borbi za broncu Kantsavaya (BLR) nije imala šanse i u drugoj minuti gubi ipponom.

U istoj kategoriji Petrunjela Pavić je izgubila na startu od Liščenko (RUS), dok je u kategoriji preko 78 kg blizu polufinala bila svjetska kadetska prvakinja Helena Vuković. Ipak, iskustvo je presudilo u korist Szigetvari (HUN), kao i kod JosipaKokeze (do 100 kg) i Marcela Škaleca (preko 100 kg). Dečki su vodili na wazari protiv Karimlija (AZE), odnosno Dimitrijeva (BUL), ali su ipponima ipak završili svoje nastupe. Lea Gobec (preko 78 kg) izgubila je ipponom od Barkman (NED).


Foto: HJS


816
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije