Autor: Admin
Datum objave: 19.12.2011
Komentari:
0,00


PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI U HRVANJU

Žugaj najbolji senior

Već tradicionalno HHS na Božićnom turniru proglašava najuspješnije hrvače u uzrastima kadeta, juniora, seniora i veterana, te proglašava najuspješnije klubove u mlađim i starijim uzrasnim skupinama, kao i najuspješnijeg trenera i suca.

 

IVICI LJUBANOVIĆU – PRIZNANJE za dugogodišnji rad i veliki doprinos u razvoju sudačke organizacije. Dugogodišnji član HK Gavrilović koji je nakon uspješne hrvačke karijere dao veliki doprinos razvoju sudačke organizacije. Međunarodni je sudac od 1979 godine a ove godine završava svoju aktivnu međunarodnu sudačku karijeru.

 

 

 

Ove godine laureati po kategorijama su:

 

Mario Stjepić, HK Sesvetski Kraljevec (najbolji kadet hrvatske u 2011. godini - 7. mjesto na kadetskom PE u Varšavi, Poljska)

 

Stjepan Lavrić, HK Gavrilović (najbolji junior Hrvatske u 2011. godini - 9. mjesto na jun. PE u Zrenjaninu, Srbija)

 

Neven Žugaj, HK Lika (najbolji senior Hrvatske u 2011. godini - 3. mjesto na seniorskom SP u Istanbulu, Turska)

 

Neven je postigao veliki uspjeh plasirajući se na OI u Londonu 2012 godine i prvi je naš hrvač kome je to uspjelo u posljednjih dvadeset godina.   Olimpijski san braće Žugaj  samo je djelomično ostvaren, a upotpuni ti ga može Nenad koji ima  realne  izglede izboriti normu i plasirati se na olimpijski turnir. Bio bi to zasigurno najveći uspjeh hrvatskog hrvanja i jedna prelijepa sportska priča obitelji Žugaj.

 

Zvonko Erak, HK Šibenik (najbolji hrvač veteran - 1. mjesto na veteranskom SP u Raciborzu, Poljska)

 

Svim nagrađenima priznanja je uručio predsjednik HHS-a, gosp. Vladimir bregović.

 

Osim hrvača, nagrađeni su i:

 

HK Sesvete, kao najuspješniji klub u Hrvatskoj u 2011 godini koji je ostvario najbolje rezultate u mlađim i u starijim uzrastima.

 

Davor Jakubek, trener seniora (najuspješniji trener u 2011. godini)

 

Mario Petrak, međunarodni sudac hrvanja(najuspješniji sudac u 2011. godini)

 

Specijalno priznanje i  nagradu HHS je dodijelio prof. dr. sc. Josipu Mariću za dugogodišnji rad i doprinos na razvoju hrvačkog sporta u Republici Hrvatskoj. Prof.dr.sc. Josip Marić, nekad i sam uspješan hrvač jedan je od nositelja razvoja hrvačkog sporta u Hrvatskoj i dugogodišnji profesor na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, te nekadašnji Izbornik hrvatske hrvačke reprezentacije. Nagradu mu je uručio prof. Darko Rogalo, predsjednik Stručno-trenerske komiisje

 

Također, posebno priznanje povodom završetka međunarodne sudačke karijere Udruga hrvačkih sudaca Hrvatske dodijelila je svom istaknutom članu Ivici Ljubanoviću za dugogodišnji rad i veliki doprinos razvoju sudačke organizacije u Republici Hrvatskoj. Ivica Ljubanović međunarodni je sudac od 1979 godine  a svoju aktivnu međunarodnu sudačku karijeru završio je ove godine zbog činjenice da je navršio 60 godina, što je prema pravilima FILA gornja dobna granica za aktivnog međunarodnog suca hrvanja.

2247
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje, HHS
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije