Autor:
Datum objave: 06.05.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


PRVENSTVO EU

Šivoliji i Đipalu bronca

Hrvatska boksačka reprezentacija V. izdanje Prvenstva zemalja Europske unije pamtit će po dvije bronce. Jedna je djelo kapetana Marija Šivolije koji je polufinalni meč kategorije do 81 kg predao bez borbe zbog ranije zadobivene ozljede, dok je drugu zaradio Sinjanin Vedran Đipalo u teškoj kategoriji.

 

Petog natjecateljskog dana Šivolija je trebao u polufinalu nastupiti protiv Irskog predstavnika Kennetha Egana. Međutim, dan ranije dobio je neugodan udarac u lijevi obraz. Nakon snimanja je ustanovljeno da ništa nije slomljeno, no sigurnosti radi, Marijo nije nastupio u polufinalnom meču.

Vedran Đipalo je rukavice ukrstio sa Grkom Heliasom Pavlidisom. Iako je Pavlidis iskusan borac, nositelj srebra poluteške kategorije sa OI u Ateni, nije izgledao dominantno protiv našeg boksača. Međutim, suci su ponovno pristrano pobjedu (22:15) dosudili Grku.

    Sve mi je jasno osim treće runde. Neka bude kako je, ali u treća runda mi nije nikako jasna. Više sam ga puta dobro pogodio – izjavio je Đipalo.

Inače, hrvatska reprezentacija je u Irsku, na Prvenstvo zemlja Europske unije došla sa sedam boksača s namjerom da testira trenutnu pripremljenost reprezentativaca pred kojima je Svjetsko prvenstvo (listopad, Chicago), odnosno kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre u Pekingu. S obzirom na konkurenciju, 140 boksača iz 20 zemalja, hrvatski izbornik Pero Tadić i trener Drago Mijić, zadovoljni su učinjenim.

Nakon Irske, hrvatske reprezentativce čekaju nove pripreme u srpnju i kolovozu, te vjerojatno još jedan međunarodni turnir. Uglavnom, cilj je – Chicago, odnosno Olimpijske igre.

 

Autor: Alen Paliska

izvor: boksački savez

1279
Kategorije: Boks
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije