Autor: mi
Datum objave: 10.03.2020


Pulev doveo novog trenera za borbu s Joshuom

Kubrat Pulev (28-1, 14 KO) za drugi napad na naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji odlučio je dovesti novog trenera.

38-godišnji Bugarin 20. lipnja na Tottenhamovom stadionu u Londonu izazvat će WBA, WBO, IBF i IBO prvaka Anthonyja Joshuu (23-1, 21 KO).

„Ja ću biti u ringu s Kubratom Pulevom, ja sam njegov novi trener” otkrio je Joe Goossen tijekom prijenosa PBC-ove priredbe iz New Yorka proteklog vikenda.

„Idućeg tjedna letim za Bugarsku, a onda u London na press konferenciju.”

Pulev se s Joshuom trebao boriti još 2017., ali je morao otkazati zbog ozljede. Poziciju obveznog izazivača vratio je pobjedom protiv Hughieja Furyja u listopadu 2018.

Dva tjedna prije te borbe platio je 150 000 dolara za raskid ugovora sa Sauerlandom i nakon toga je potpisao za Top Rank Boba Aruma.

„Joe je odličan trener i Kubrat će biti 100 posto spreman šokirati svijet 20. lipnja” izjavio je Arum.




Goossen trenutno trenira trostrukog izazivača za nalsov u teškoj kategoriji Chrisa Arreolu i bivšeg svjetskog prvaka u velteru Sergeja Lipinetsa. Njegova cijela obitelj uključena je u boks još od 80-ih godina prošlog stoljeća, a on je stvorio ime vodeći braću Ruelas do naslova svjetskog prvaka. Trenirao je i Riddicka Bowea, Amira Khana, Shanea Mosleya i Diega Corralesa.




Pulev se prvi put za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji borio 2014. protiv Vladimira Klička i izgubio nokautom u petoj rundi. To mu je jedini poraz u karijeri.






Foto: Sky Sports

730
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Kubrat Pulev
Najpopularnije
Najnovije