Autor: mi
Datum objave: 13.12.2019


Pulev: Moja borba s Joshuom neće proći kao njegov revanš s Ruizom garantiram vam

Kubrat Pulev (28-1, 14 KO) blizu je tome da iz drugog pokušaja dođe do borbe s Anthonyjem Joshuom (23-1, 21 KO).

38-godišnji Bugarin kao obvezni IBF-ov izazivač već je trebao izazvati Joshuu u listopadu 2017. godine na stadionu u Cardiffu, ali je morao otkazati zbog ozljede ramena i prsnog mišića, te ga je zamijenio Carlos Takam.

Pobjedom protiv Hughieja Furyja prošlog listopada Pulev je ponovno postao obvezni izazivač i IBF inzistira da on bude sljedeći Britančev protivnik, a ne obvezni izazivač WBO federacije Oleksandr Usyk.

Čini se da se Joshuin tim slaže s tim i već postoje planovi za borbu na novom Tottenhamovom stadionu u Londonu u travnju ili svibnju.

IBF, koji inače ne priznaje klauzule za revanš, odobrio je drugu borbu između Joshue i Andyja Ruiza pod uvjetom da se pobjednik u sljedećem meču bori s Bugarinom.


Strane su dobile 30 dana za pregovore, a ako se ne dogovore u siječnju će se održati podnošenje ponuda za organizaciju borbe.

WBO je također naredio Joshui da počne pregovore s Usykom, kojeg zajednički promoviraju K2 i Matchroom, koji vodi i Joshuinu karijeru. 

Ako Joshua bude morao uprazniti jedan od naslova to će najvjerojatnije biti WBO jer će time otvoriti borbu za naslov svjetskog prvaka još jednom Matchroomovom boksaču Usyku.


„Radujem se što ću se boriti s Anthonyjem Joshuom u njegovoj sljedećoj borbi kako je IBF i naredio. Ishod će biti drugačiji od revanša s Ruizom garantiram vam” izjavio je Pulev.


Bugarinu će ovo biti drugi napad na naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. U prvom 2014. u petoj rundi ga je nokautirao Vladimir Kličko.




1048
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Kubrat Pulev
Najpopularnije
Najnovije