Autor: mi
Datum objave: 07.02.2018


Rampage: Dužan sam Wanderleiju još jedno batinanje

Quinton Jackson i Wanderlei Silva već su se triput borili.

Prve dvije Brazilčeve pobjede spadaju među najbrutalnije trenutke u PRIDE-ovoj povijesti, a Rampage je vratio protivniku u trećoj borbi 2008. u UFC-u udarivši ga i nakon što je već bio nokautiran.



39-godišnji Amerikanac gostujući na MMA Houru Ariela Helwanija izjavio je da je zainteresiran za borbu sa Silvom i u Bellatoru.

"Dužan sam Wanderleiju još jedno batinanje, to ću vam reći. Znam da on nije teškaš. Zadnji put kad sam se borio s njim lansirao sam ga iz kategorije. Ali, on me dvaput pobijedio. Ja njega samo jednom. Mislim da mu dugujem još jedne batine."

Prvi put su se borili u finalu PRIDE-ovog Grand Prixa u srednjoj kategoriji 2003. i 'Axe Murderer' ga je uništio koljenima nakon šest i pol minuta borbe. Godinu poslije u borbi za PRIDE-ov naslov u srednjoj kategoriji ishod je bio isti.


Glavna prepreka njihovoj novoj borbi je Jacksonova težina. Posljednje tri borbe odradio je u teškoj kategoriji i imao je gotovo 115 kilograma u porazu od Chaela Sonnena. Silva se borio u srednjoj i poluteškoj.

"Vjerojatno bih se mogao spustiti na 93, ali ne znam. Hodam sa 115, 118 kilograma, a to je puno. Znam da Wanderlei nije teškaš, ali sad kad imam nutricionista vjerojatno bih se moga spustiti na 93 kilograma."


I Silva je kao i Jackson u posljednjoj borbi izgubio od Sonnena. U lipnju je poražen sudačkom odlukom u povratničkom meču nakon četiri godine izbivanja.

Iako je ispao s Bellatorovog Grand Prixa, Rampage očekuje da će se boriti s pobjednikom turnira u njegovoj prvoj obrani naslova.


"Moj cilj je i dalje pojas teške kategorije. Čak i ako sam ispao s turnira borit ću se za naslov. Tko god osvoji turnir odmah ću ga izazvati."







902
Kategorije: MMA
Tagovi: Rampage Jacskon, Wanderlei Silva
Najpopularnije
Najnovije