Autor: mi
Datum objave: 29.12.2019


Rampage je 8. UFC-ov ili PRIDE-ov prvak kojeg je Fedor pobijedio

Fedor Emelianenko (39-6-1NC) odavno je zacementirao svoje mjesto u povijesti MMA-a.

43-godišnji Rus u zadnjem nastupu u Saitama Super Areni u kojoj je i debitirao za PRIDE 2002. u prvj je rundi nokautirao bivšeg UFC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji Quintona Jacksona kojemu je to bio prvi poraz nokautom u zadnjih 14 godina.

‘Rampage’ je osmi PRIDE-ov prvak ili pobjednik Grand Prixa i UFC-ov prvak kojeg je pobijedio u karijeri.

Dva je puta pobjeđivao prvog UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji i prvog pobjednika PRIDE-ovog Grand Prixa Marka Colemana.





Naslov PRIDE-ovog prvaka u teškoj kategoriji osvojio je u svojoj trećoj borbi za japansku promociju pobijedivši jednoglasnom odlukom sudaca Antonija Rodriga Nogueiru 2003. godine.





U PRIDE-u je pobijedio još jednog bivšeg UFC-ovog prvaka Kevina Randlemana kimurom prethodno preživjevši nevjerojatno bacanje na glavu.





2005. pobijedio je budućeg pobjednika PRIDE-ovog i K-1 Grand Prixa Mirka Filipovića.

Bivšeg UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji Tima Sylviju nokautirao je za 36 sekundi na Afflictionovoj priredbi u Anaheimu 2008., a u siječnju iduće godine u sklopu iste promocije u prvoj je rundi nokautirao i Bjelorusa Andreja Arlovskog.





Franka Mira nokautirao je u travnju prošle godine u četvrtfinalu Bellatorovog Grand Prixa.

Možemo dodati i još dvije pobjede protiv pobjednika K-1 Grand Prixa. Četverostrukog pobjednika Semmyja Schilta svladao je jednoglansom odlukom u debiju za PRIDE u lipnju 2002. Marka Hunta pobijedio je kimurom nakon 8 minuta borbe u obrani PRIDE-ovog naslova u Saitami 2006.






Foto: MMA Junkie

690
Kategorije: MMA
Tagovi: Fedor Emelianenko, MMA povijest
Najpopularnije
Najnovije