Autor: Admin
Datum objave: 15.02.2013
Komentari:
0,00


REAKCIJA FILE NAKON IZBACIVANJA HRVANJA SA OI

Poduzeti ćemo sve

FILA je reagirala na priopćenje za tisak kojim se objavljuje preporuka Izvršnog odbora  Međunarodnog olimpijskog odbora da ne zadrži hrvanje u programu Olimpijskih igara 2020.

 

Radi se samo o preporuci  i FILA će uložiti sav trud da ospori ovu odluku  uz  predočenje solidnih podataka  Izvršnom odboru MOO-a u svibnju mjesecu. Konačna odluka biti će donešena prigodom zasjedanja MOO-a u rujnu mjesecu.

 

„Biro FILA, koji će se sastati 16 i 17 veljače, razmotriti će globalnu strategiju, a ja ću obavjestiti sve Nacionalne federacije o poduzetim akcijama.Hrvačku porodicu pozivam na podršku u ovom iskušenju, koje možemo  nadvladati ako pokažemo jedinstvo i solidarnost.“

 

 

PRIOPĆENJE ZA TISAK UREDA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU MEĐUNARODNOG OLIMPIJSKOG ODBORA

 

Izvršni odbor je preporučio 25 sportova koji će sačinjavati jezgru glavnih sportova za Igre 2020.

 

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odredio je danas  25 sportova, koji  čine jezgru glavnih sportova za Ljetne olimpijske igre u 2020., a koji će biti podneseni na odobrenje na 125. zasjedanju MOO-a.

 

Od 25 sportova u pitanju su: atletika, veslanje, badminton, košarka, boks, kanu, biciklizam, konjički sport, mačevanje, nogomet, gimnastika, dizanje utega, rukomet, hokej, judo, plivanje, moderni petoboj, taekwondo, tenis, stolni tenis, streljaštvo, streličarstvo, triatlon, jedrenje i odbojka.

 

Izvršni odbor (IO) je preporučio da ne uključi hrvanje, kojim rukovodi Međunarodna hrvačka federacija svih stilova (FILA) u popis glavnih sportova.

 

Hrvanje će se tako pridružitii užem izboru od sedam sportova - baseball /softball, karate, sportsko rolanje, sportsko penjanje, squash, wakeboard i wushu – koji se žele  uključiti u olimpijski program za 2020, kao dodatni sportovi.

 

Ovih osam sportova trebaju napraviti prezentaciju Izvršnom odboru, na sjednici u svibnja u St. Petersburgu, Rusija. Izvršni odbor  će na 125. zasjedanju MOO-odabrati  između njih one sportove koje će preporučiti za ulazak kao dodatne sportove u  program Igara 2020. godine.

 

Kako bi se osiguralo da Olimpijske igre i dalje privlače sportske entuzijaste svih generacija, Komisija za olimpijski program Igara sustavno analizira svaki sport nakon svakih Igara.

 

Kao podsjetnik, golfu i ragbiju u sedam su dozvolili  2009. Uvrštenje u olimpijski program Igara 2016. kao dodatnim sportovima.

 

125. MOO sjednica će se održati od 7.-10. rujna 2013 u Buenos Airesu, Argentina.

1342
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije