Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


Renato Sombral kažnjen sa 25 000$

UPDATE(30.9.2007):

Sombral je potpisao ugovor sa MMA organizacijom Strikeforce, datum prvog meča nije poznat.

 

Renato "Babalu" Sombral je na UFC-u 74 imao borbu sa Davidom Heathom koja je završila Sombralovom pobjedom gušenjem u durugoj rundi. Unatoč Heathovom tapkanju i pokušajima suca Stevea Mazzagattia Sombral nije htio pustiti zahvat gušenja i nastavio je nepotrebno gušiti Davida Heatha. Takvo iznimno nesportsko ponašanje je dovelo Sombrala pod pažnju Sportske Komisije iz Nevade (Nevada State Athletic Commission).

Sombral je u za borbu sa Heathom trebao dobiti 50 000$ međutim Keith Kizer, izvršni direktor Sportske Komisije, odmah je nakon borbe uskratio polovicu tog iznosa, 25 000$. Dana White, predsjednik UFC-a, raskinuo je ugovor sa Sombralom.

Sombral je držao zahvat 4 sekunde nakon što je Heath tapkao i tokom tog vremena sudac je fizički pokušavao prekinuti zahvat. Nakon borbe, na novinarskoj konferenciji, Sombral je izjavio:  "On (Heath) mora naučiti poštovanje. Zaslužio je to. Rekao mi je je da sam ******"


Ovakvo ponašanje je krajnje neprihvatljivo za jednog sportaša i kao takvo treba biti oštro kažnjeno. Vrijeme kada sudac kaže kreni i sve dok sudac ne kaže stani je sportsko nadmetanje. Svi pokušaji borbe izvan tog vremenskog perioda su fizički napad i pokušaj nanošenja ozljeda u legalnom smislu. Naravno treba uzeti u obzir adrenalin, inerciju, izvođenje uvježbanih kombinacije i sl., to opravdava određene situacije. Međutim ništa ne opravdava namjeran nastavak gušenja dok sudac pokušava prekinuti zahvat.

1171
Kategorije: MMA
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije