Autor: Admin
Datum objave: 22.03.2013
Komentari:
0,00


REPREZENTACIJA NASTUPILA NA ETU TURNIRU A KLASE

Grgić i Sumić zlatni

Hrvatska seniorska reprezentacija je ostvarila odlične pojedinačne plasmane na Otvorenom prvenstvu Nizozemske (ETU turnir A klase).

 

U konkurenciji 972 sportaša u juniorskom i seniorskom uzrastu te 38 nacionalnih selekcija naši predstavnici su opravdali svoj status na najbolji mogući način.

 

SENIORI:

Filip Grgić je osvojio 1. mjesto - 68 kg u konkurenciji od 45 sportaša. Do zlatne medalje došao je pobjedama nad Davidom Bouiem iz Centralne afričke republike, Suleimen Dauletom iz Kazahstana, Elierm Kouassiem iz Francuske, Tomom Afonczenkom iz Australije, Ilanom Braginskim iz Izraela te u finalu pobjedom nad Vladislavom Arventiiem iz Moldavije.

 

Stipe Jarloni je osvojio 2. mjesto - 58 kg u konkurenciji od 42 sportaša. Do postolja je došao pobjedama nad Mohamedom El Maachiem iz Maroka, Oguzhanom Ucakom iz Njemačke, Lucasom Guzmanom iz Argentine, Pascalom Laganiereom iz Kanade, Serkanom Tokom iz Turske dok je u finalnoj borbi od Stipe bolji bio Levent Tuncat iz Njemačke.

 

Lovre Brečić je osvojio 3. mjesto - 58 kg pobjedama Sindreom Sundfaerom iz Norveške, Camilom Perezom iz Čilea, Motiem Lugasiem iz Izraela a u polufinalnoj borbi bolji je od Lovre bio Levent Tuncat iz Njemačke.

 

SENIORKE:

Marina Sumić je osvojila 1. mjesto -62 kg u konkurenciji 26 sportašica. Marinin put do zlatne medalje krenuo je pobjedom nad Eleonorom Plataniom iz Italije, a nastavio se nizom pobjeda nad Melanie Huck iz Švicarske, Alyne Dossou iz Francuske, Elin Johansson iz Švedske, a u finalu pobjedom nad Rabiom Guelec iz Njemačke.

 

Mateja Kunović je osvojila 2. mjesto - 46 kg gdje je nastupilo 20 sportašica. Mateja je pobijedila Zhuldyz Makulbekovu iz Kazahstana, Yvette Yong iz Kanade i Beth Worthington iz Velike Britanije dok je u finalnoj borbi bolja bila Asia Bailey iz Škotske.

 

Martina Zubčić je osvojila 3. mjesto -57 kg u konkurenciji 28 sportašica. Martina je put do postolja započela sa Sabinom Ibraghimovom iz Andore, a nastavila sa Lucianom Angiolillo iz Argentine i Joanom Cunha iz Portugala, a u polufinalu je bolja bila Raheleh Asemani iz Belgije.

 

Lana Čaktaš je osvojila 3. mjesto -73 kg u konkurenciji 9 sportašica. Lana je u prvom kolu pobijedila Alison Wookey iz Kanade a u polufinalnoj borbi bolja je bila Nur Tatar iz Turske.

1645
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo, HTS
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije