Autor: mi
Datum objave: 26.01.2017


RIZIN se udružio s Antonijem Inokijem, planira se turnir za 20 godina PRIDE-a

Predsjednik RIZIN-a Nobuyuki Sakakibara i jedan od najuspješnijih japanskih promotora Antonio Inoki ponovno će surađivati.

Nekadašnji kečer koji je svjetsku slavu stekao pro wrestling mečem protiv Muhammada Alija 1976. godine promovirat će buduće RIZIN FF priredbe i sudjelovati na press turnejama. Inoki je imao i svoje promocije i priredbe poput Inoki-Bom-Ba-Ye i Inoki Genome Federation. Na njegovim eventima više puta se borio i Mirko Filipović.


U listopadu se obilježava 20 godina od PRIDE-a 1 i borbe između Ricksona Gracieja i Nobuhika Takade.

"Prošle godine bila je 40. obljetnica meča Muhammad Ali vs. Antonio Inoki i voljeli bi uključiti Inokija za našu temu ove godine. Ove godine održat ćemo turnir u Yokohama Areni 16. travnja, a planiramo i priredbe u srpnju, listopadu i prosincu. U listopadu ćemo održati konvenciju kojom će se obilježiti 20 godina PRIDE-a i 'Memorijalni turnir'" izjavio je Sakakibara za japanski Yahoo.

Tamo će se svakako pojaviti i Rickson Gracie, koji će biti u kutu svom sinu Kronu.

"Ove godine planiramo održati turnire u muškoj i ženskoj konkurenciji. Mislim da ćemo ubrzo moći objaviti više detalja. Na posljednjoj priredbi djevojke su bile najgledanije. Pro wrestleri, a posebno puno kontaktiraju RIZIN".

Veza Antonija Inokija i Sakakibare seže još do PRIDE-a. Inoki se na PRIDE-u 10 pojavio u ringu i bio je PRIDE-ov izvršni producent. Povukao se iz PRIDE-a kako bi radio svoje priredbe Inoki-Bom-Ba-Ye.



TKO JE ANTONIO INOKI?

http://www.croring.com/news/tko-je-antonio-inoki/11298.aspx

1086
Kategorije: MMA
Tagovi: Antonio Inoki, Japanski MMA, Rizin FF
Najpopularnije
Najnovije