Autor: mi
Datum objave: 17.04.2018


Roach: Manny me mogao bar nazvati, a ne da u novinama čitam da mu više nisam trener

Jedini svjetski prvak u osam težinskih kategorija Manny Pacquiao (59-7-2, 38 KO) više od 16 godina trenirao je s Freddiejem Roachom.

Partnerstvo je završilo nedavno kada je Pacquiaova promocija poslala i službeno priopćenje za medije u vezi sljedeće borbu za koju se ne spominje Roach.


Pacquiao se 15. srpnja u Kuala Lumpuru bori s 'regualarnim ' WBA prvakom u velteru Lucasom Mathysseom  (39-4, 36 KO). 


'Pac-Man' je bio žestoko kritiziran nakon što je Roach izjavio da nakon svih tih godina zajedno nije primio ni telefonski poziv od Pacquiao kojim bi saznao da je suradnja završena.

Nakon toga, legendarni boksač je preko društvenih medija objavio kako još nije definitivno odlučio u vezi Roacha, ali mnogi smatraju da je time samo pokušao smanjiti nastalu štetu.

Slavni trener vjeruje da su razlog prekida suradnje njegovi komentari nakon Pacquiaovog poraza od Jeffa Horna prošlog srpnja u Brisbaneu. Uz to, Roach se bio javno požalio damu kasni plaća za meč s Australcem.

"Rekao sam mu da s obzirom na to kako njegova karijera ide i s obzirom da je lider u svojoj zemlji i senator i s obzirom na sve obveze koje ima da će možda morati prestati s boksom. Boks je izrazito fizički sport i vrlo grub sport i imati dva takva posla je jako teško. On uvijek jurca kao lud" rekao je Roach za Yahoo Sports.

"Biti borac koji se bori za novac je stvarno teško, ali biti svjetski profesionalni prvak je tako nevjerojatno teško. To vam oduzima sve vrijeme i ne mogu ni zamisliti kako je to kad imate još jedan posao. Dovoljno je teško i bez toga. Toliko je teško. Nisam znao da se Manny naljutio kada sam to rekao. Volio bih da mi je nešto rekao, pa da možemo razgovarati o tome. Moje mišljenje je nepromijenjeno, ali volio bih da smo razgovarali. Ali, ne žalim se jer je moj život na toliko puno načina bolji zbog Mannyja Pacquiaoa."

"Da me Manny nazvao i rekao mi što želi napraviti, to bi bio savršen kraj, ali odavno sam naučio da život nije savršen. Jedna stvar zbog koje sam razočaran je ta da sam morao o tome čitati u novinama, a Manny mi se prije toga nije javio. To malo peče i razočaravajuće je, ali ne zamjeram mu."


782
Kategorije: Boks
Tagovi: Manny Pacquiao, Freddie Roach
Najpopularnije
Najnovije