Autor: mi
Datum objave: 18.04.2020


Roy Jones: Fury ima mozak poput Muhammada Alija

Jedan od najboljih boksača svih vremena Roy Jones Jr. ne skriva divljenje prema Tysonu Furyju.

"Tyson Fury je jedan od najpametnijih boraca u današnjem boksu. Rekao sam mu prije tri ili četiri godine da ako se dovede u red i formu da će biti vrlo sretan ishodom jer može pobijediti sve konkurente u teškoj kategoriji" izjavio je bivši svjetski prvak u četiri težinske kategorije.

 

"On je pametniji od većine njih. Nadareniji je od većine njih. Koristi svoja oruđa pametnije od većine njih. Muhammad Ali je najveći svih vremena, ali on je koristio samo 65% boksačke vještine, a 35% je otpadalo na njegov um. Toliko toga u boksu otpada na mentalnu stranu."


"Ne kažem da je Fury dobar kao Ali što se tiče vještine, ali ima mozak poput Alija. S takvim umom može pobijediti bilo koga."


"Mislim da je to bilo na jednoj lokalnoj priredbi kad sam ga sreo i rekao mu: Daj sebe boksu na pet godina i bit ćeš zadivljen i pobijedit ćeš sve te tipove. Volim ga do smrti. Tako sam sretan zbog njega i ponosan zbog onoga što je napravio."


"On je za mene broj 1 i mislim da bi borba s Joshuom bila dobra. Joshua ima više oružja od Wildera i može ponuditi više od njega. On ima nekoliko planova."



643
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Roy Jones Jr.
Najpopularnije
Najnovije