Autor: mi
Datum objave: 30.04.2020


Roy Jones postao novi Eubankov trener

Roy Jones Jr. novi je trener Chrisa Eubanka mlađeg (29-2, 22 KO).

30-godišnji Englez nakon pobjede prekidom protiv Matta Korobova u prosincu ostao je u Americi, a kada se želio vratiti na Otok više nije mogao zbog pandemije koronavirusa.

Iako je njegov otac bivši svjetski prvak, a u Las Vegasu je radio s Nateom Vazquezom, većinu karijere proveo je praktično bez pravog trenera.


"Trudio sam se ostajati fit, udarao fokusere, sparirao i borio se. To je prolazilo, ali na vrhunskoj razini trebate nekoga tko će biti s vama 24-7. Nekoga tko poznaje igru" izjavio je Eubank za Boxing Scene.


Na priredbi u Vegasu krajem veljače sreo se s Royem Jonesom.

Jones u Pensacoli na Foridi  posjeduje ranč u okviru kojega ima dvoranu i streljanu i to se pokazalo idealnim okruženjem za izolaciju u vrijeme pandemije.


"Imao sam provijetljenje i iskoristio priliku koja mi se pružila. Ne želim zbog ljudi koji prolaze teška vremena reći da je pandemija koronavirusa bila prikriveni blagoslov, ali da nije koronavirusa ne bih bio ovdje. Sada kad sam ovdje pronašao sam trenera i treninge kakve sam tražio. Već sam toliko toga naučio za tako malo vremena. Mislim da ćemo Roy i ja biti sjajan tim."


"S njim sam svaki dan od sredine ožujka i dobro se slažemo. Ne vidim razlog da ne nastavimo kada sve ovo završi. Ne mogu zamisliti da više ne treniram s njim. Tako da mislim da će to postati i službeno. Potrebno mi je da bude oko mene puno više. Ljut sam što ga nisam sreo ranije. On i Vazquez će činiti opasnu kombinaciju."


"Roy je jedan od najvećih boraca svh vremena i netko u koga se ugledam. Svaki par dana se šokiram nekim saznanjima i onime što naučim od njega. Svako malo se pitam zašto se ja toga nisam sjetio i zašto više nisam radio na ovome ili onome. Za borca je opasno kada se počne vrtiti u krug i stalno ponavljati iste stvari. Roy vas tjera na razmišljanje. Iznenadio sam koliko mi se posvetio kako bi objasnio neke stvari. Nikad ne bih pomislio da bi netko poput njega, legende ovog sporta, mogao biti pravi trener. Zaista se uključio."


"Vrlo je praktičan u vezi onoga što pokazuje. Do sada nikad oko sebe nisam imao nekoga poput Roya. On shvaća kakva sam ja osoba i borac. Sviđa mi se kada me trener razumije. Njegov stil je bio pun energije i kretanja - a to sam totalno ja. Nikad nisam sreo nikoga tko razumije ono što pokušavam kao što to Roy razumije."


Eubank drži privremeni WBA naslov u srednjoj kategoriji, te IBO naslov u supersrednjoj. U SAD-u traži borbe s najvećim imenima u srednjoj kategoriji Canelom, Gennadyjem Golovkinom, Demetriusom Andradeom i Jermallom Charlom.



610
Kategorije: Boks
Tagovi: Roy Jones Jr., Chris Eubank Jr.
Najpopularnije
Najnovije