Autor: mi
Datum objave: 04.03.2020


Roy Jones: Žao mi je Wildera jer ga do sada nitko nije naučio boksati

Roy Jones Jr. jasno je da do znanja da je Deontay Wilder sam kriv za poraz od Tysona Furyja.

Jedan od najboljih boksača svih vremena kaže da su svi izgovori, od kojih prednjači onaj o teškom kostimu s kojim je izašao na ring, nepotrebni i kaže da su problemi počeli puno ranije. No, smatra da njegov sunarodnjak ima šanse za uspjeh u trećoj borbi.


"Ja sam prije borbe znao igrati košarku. Nosio sam odijelo s utezima u kojem sam trenirao i radio shadow boks. Kroz pripreme se dovodite do toga da ste spremni za sve. I uz to, ako mene pitate bih li prije izlaska na ring na sebe navukao kostim koji nikad prije nisam probao odgovor je ne bih" izjavio je svjetski prvak u četiri težinske kategorije za Fight Hype.


"Ako nešto nikad nisam probao sigurno to neću prvi put probati u ringu. Ako nisam prije probao svoje boksačke tenisice neću ih nositi u ringu. Ako nisam probao štitnik za genitalije ne borim se u njemu. To je ono što kažu biti profesionalan."


"Taj kostim mu nije mogao oslabiti noge. Koliko je Tyson Fury težio? Bila su to 124 kilograma ljudskog mesa koja su mu oslabila noge. Tyson je iskoristio svaku priliu da spusti tu težinu na njegove noge. Svaku priliku od prve do sedme runde je iskoristio, tako da to nema veze s odijelom. Ako su vam noge tako slabe da ne možete nositi taj kostim onda ne biste trebali boksati."


"Sam je riskirao s tim, nitko ga nije prisilio. Za to treba kriviti sebe, nije to ničija krivica. Tyson je spustio ta 124 kilograma na njega i natjerao ga da ga nosi cijelu večer. Ne radi se tu o odijelu."


Wilderov pomoćni trener je olimpijski pobjednik iz 1984. u velteru Mark Breland i Jonesa čudi da ga on nije više podučio tehnici.

Kad bi promašio s udarcem u revanšu s Furyjem Britanac bi to iskoristio kako bi ga uhvatio i na njega naslonio svoju težinu čime ga je umarao.

"Odijelo koje je on nosio tijekom borbe imalo je 124 kilograma. U tome je problem. Žao mi je Wildera zato jer ga nisu zaustavili prije ovoga kako bi ga naučili više toga o boksu. Ali, isti taj udarac kojim je rušio Furyja u 12. rundi prve borbe može to napraviti opet."


"I samo zbog toga ima šansu. On neće nadboksati Furyja, ali ako može pogoditi tim udarcem ima šanse. Ne zovu ga 'Bomb Squad' bez razloga. Zaslužio je nositi to ime. Samo mi je žao što uz to nije naučio boksati. Ako može pogoditi tim udarcem on može promijeniti sve. Pokazao je da može rušiti Furyja" kaže 51-godišnji Amerikanac.



3914
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Roy Jones Jr., Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije