Autor: mi
Datum objave: 05.12.2019


Rozenstruik: Overeemova greška će biti kažnjena nokautom

Iako nisu sunarodnjaci, Jairzinho Rozenstruik i Alistair Overeem poniknuli su iz istog mjesta, nizozemske borilačke scene koja je središte svjetskog kick boksa.

Malo više od mjesec dana nakon što je nokautirao Andreja Arlovskog 31-godišnji Surinamac zamijenio je Walta Harrisa i ovog se vikenda su Washington DC-u bori s bivšim pobjednikom K-1 Grand Prixa, te bivšim DREAM-ovim i Strikeforceovim prvakom u teškoj kategoriji Alistairom Overeemom.



Iako je iskustvo na strani Overeema, Rozenstruik koji je prve tri borbe u UFC-u završio nokautom zna da je 'Reem' već 13 puta nokautiran u MMA i 2 puta u kick boks mečevima.


„Svaka borba je drugačija, nastojim biti korak ispred svog protivnika. Bit je u tome da sam spreman. Spreman sam za Overeema. Čim pogriješi bit ću u stanju završiti borbu. Svaka greška će biti kažnjena nokautom. Svaka greška, točka” kaže Rozenstruik.


„Pobjeda protiv Overeema će me približiti borbi za naslov prvaka i ne mogu dočekati da se to dogodi. Ja sam prvi Surinamac u UFC-u i to što predvodim priredbu je velika stvar za nas. Sretan sam što sam u ovoj poziciji i što predstavljam svoju zemlju na najvišoj razini MMA-a”.

„Sretan sam što ću napraviti novi iskorak jer se borim već 15 godina i sada sam dočekao svoju veliku priliku. Ako mogu dobiti borbu za naslov u teškoj kategoriji ići ćemo na to, ali u svakom slučaju želim ostati aktivan.”


Rozenstruik je MMA debi odradio 2012. Te je godine imao dvije borbe, pa se nije borio u MMA-u sve do 2017. Nakon četiri nove pobjede od kojih je jedna ostvarena u RIZIN-u potpisao je za UFC i u debiju u veljači ove godine u drugoj je rundi nokautirao Brazilca Juniora Albinija. U lipnju je za samo 9 sekundi nokautirao Allena Crowdera, a 2. studenog za 29 sekundi je završio Arlovskog.


Iz kick boks karijere izdvajaju se pobjede nokautima protiv Gloryjevih boraca Benjamina Adegbuyija i Donegija Abene.



542
Kategorije: MMA
Tagovi: Alistair Overeem, Jairzinho Rozenstruik
Najpopularnije
Najnovije