Autor: mi
Datum objave: 06.03.2020


Ruiz: Malo su me zaboljele riječi bivšeg trenera. Nisam ja prvi borac koji je promijenio trenera

Andy Ruiz u lipnju prošle godine pomeo je Anthonyja Joshuu u njegovom američkom debiju i postao svjetski prvak u teškoj kategoriji.

Na revanš u saudijsku Arabiju šest mjeseci poslije došao je izvan forme i predebeo te je jednoglansom odlukom sudaca izgubio WBA, WBO, IBF i IBO pojaseve u prvoj obrani pruživši razočaravajuću izvedbu. Loša fizička priprema vjerojatno ga je koštala poraza i u prvoj borbi za naslov svjetskog prvaka protiv Josepha Parkera 2016. godine.


Nakon poraza od Joshue Ruiz je otpustio trenera koji ga je doveo do naslova svjetskog prvaka Mannyja Roblesa. Trener je bio razočaran takvim raspletom, a još ga je više povrijedilo što mu je vijest da više nije trener saopćio Ruizov otac, a ne sam boksač.

“Znam da je Manny Robles pričao da nisam radio ovo ili ono u dvorani. Priznao sam to, a to ste vidjeli i u borbi. Sada je nužna potreba za novim Andyjem. Potrebna je promjena. Zato sam promijenio trenera i samo želim ostati fokusiran. Ispisao sam povijesti i želim to ponovno napraviti” kaže Ruiz.


“Roblesovi komentari su me malo zaboljeli. Rekao je da bih trebao reći istinu i priznati. To sam i napravio. Priznao sam to pred snimateljskim ekipama i svima drugima. Znate, ja nisam prvi borac koji mijenja trenera. Mislim da će to biti dobra promjena za mene. Dok god ostanem fokusiran bit će dobro.”


Već neko vrijeme kao novi trener spominje se Teddy Atlas. Ruizov tim ga je kontaktirao, pokazan je obostrani interes, ali za sada ništa više od toga nije učinjeno.

“To je bila naša odluka, tim je odlučio da prekinemo suradnju. Ja zaista nisam htio da dođe do toga, ali se dogodilo. Nemam ništa više za reći, jedino trebam trenirati. Nisam ga krivio. On je rekao da ja nisam slušao, nisam naporno trenirao, a to je upravo ono što sam i rekao svima drugima.”


“Znam da ću kada se vratim trenirati jako. Nisam još odlučio o novom treneru, ali ću odlučiti uskoro”.
2057
Kategorije: Boks
Tagovi: Andy Ruiz Jr.
Najpopularnije
Najnovije