Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


S malo sreće u ždrijebu, evo me na OI

Nakon uspješnog nastupa na EABA turniru u češkoj Ostravi, riječki boksački reprezentativac Marijo Šivolija u Puli se pripremao za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će se održati u Chicagu od 18. listopada do 4. studenog. U istarskoj će metropoli boksa do 15. listopada, pod paskom izbornika Pere Tadića i trenera Drage Mijića odraditi završne pripreme uoči puta u Ameriku.

Srebrna medalja u Češkoj dobar je znak prije nastupa na SP.

-Zadovoljan sam svojim nastupm – ističe Šivolija -  Cilj je bio odraditi što više mečava u pripremnom razdoblju i to je ispunjeno. U prva dva kola sa, pobijedio Austrijanca i Šveđana, a u finalu izgubio od Rusa, tako da nema tazloga za nezadovoljstvo.

Za svjetsko prvenstvo prijavljeno je čak 118 zemalja, najviše u povijesti, Marijeva očekivanja su realna.

-Teško je sad govoriti što očekujem. Velik je broj prijavljenih zemalja, izboreno četvrtfinale nosi nastup na OI i svi su nabrijani na taj cilj. Bit će iznimno teško. I ono što nas uvijek muči, logistika koju imaju sve velike boksačke zemlje, suci...ako sve bude korektno, mislim da nema straha za rezultat.

Šivolija sebe vidi mađu prvih deset boraca na svijetu u srednjoj kategoriji.

-Da spadam u svjetski vrh, dokazao sam na prošlom SP i svim svojim prijašnjim nastupima. Ali ovo je novo prvenstvo i novo dokazivanje. Nema tu nekih izrazitih favorita. Treba malo sreće u ždrijebu i eto četvrtfinala i puta na OI u Peking. A sve preko toga je dobro došlo.

A kako vidi šanse ostalih hrvatskih reprezentativaca na Svjetskom prvenstvu?

-Cijela se reprezentacija digla. Uz mene, tu su braća Katalinić, Đipalo i mislim da svim imaju šanse. Ovo je za sve nas vrhunac sezone, ono za što se cijelu godinu pripremamo, i nadam se da će nas u Pekingu biti što više – zaključuje Šivolija. 

1459
Kategorije: Boks
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije