Autor: mi
Datum objave: 02.06.2020


Sauerland: Hrgović bi se sutra borio s Joshuom kad bi dobio priliku

Promotor Filipa Hrgovića, Nisse Sauerland, vjeruje da je hrvatski boksač već u ovom trenutku spreman za svjetskog prvaka Anthonyja Joshuu.

Zagrepčanin ima istog supromotora kao i Joshua – Eddieja Hearna.

Hrgović je aktualni WBC-ov internacionalni prvak i 8. izazivač na nihovoj ljestvici. Na IBF-ovoj je 6., a na WBO 15. izazivač, a nije rangiran u prvih 15 WBA federacije.


“Još kao vrlo mlad sparirao je s borcima poput Davida Hayea. Bio je u WSB-u. Bio je na Olimpijskim igrama. Što se tiče njegovog pedigrea on je 5+” izjavio je Sauerland za Sky Sports.

“Što se tiče ambicija, njih podržava taj pedigre. On vjeruje da može pobijediti Joshuu, kao i mi. Ali, samo je pitanje kako doći do tih borbi, a doći ćemo. Moramo samo biti strpljivi i učinkovito isplanirati put”.

„Da borba s Joshuom dođe sutra on bi je prihvatio, pod pravim uvjetima. Ali, ovo sam već rekao milijun puta: Zašto bi se oni borili s njim? On se mora dovesti u poziciju da nitko ne može pobjeći od borbe s njim. Filip će navaliti na vas. Neki teškaši nemaju takvu mržnju, tu prirodno agresivnu narav koju on ima”.


Kako bi došao do borbe za naslov svjetskog prvaka Hrgović (10-0, 8 KO) će najvjerojatnije morati postati obvezni izazivač jedne od federacija.

Trenutni IBF-ov izazivač je Kubrat Pulev, WBC-ov Dillain Whyte, WBO Oleksandr Usyk, dok WBA u ovom trenutku nema obveznog izazivača, a posljednji je bio Alexander Povetkin.

1474
Kategorije: Boks
Tagovi: Filip Hrgović, Anthony Joshua
Najpopularnije
Najnovije