Autor:
Datum objave: 09.01.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


SAVATE U HRVATSKOJ

Od 1992. postoji

Hrvatski Savate Savez je osnovan 1987. godine u Zagrebu, a član je i Međunarodnog Savate Saveza od 20. siječnja 1992. godine. Na čelu HSS-a je predsjednik Davorin Bukovac. Kvalitetu hrvatskog Savatea dokazuje i mjesto među top 5 reprezentacija u Combat načinu borbe.

Povodom našem razgovoru s glavnim tajnikom Saveza Željkom Jarecom jest sutrašnje održavanje Prvenstva države za juniore i seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji. Državno prvenstvo će se održati u Varaždinu s početkom u 18 sati, a sustav natjecanja je borbe do do finala, što znači da se finalne borbe neće održavati. Finalne borbe juniora će se održati 5. listopada u Zelini, dok će seniorska konkurencija finalne borbe odraditi zadnji vikend u listopadu u Valpovu. „Od 26. do 29. svibnja naši seniorski reprezentativci će nastupiti na svjetskom prvenstvu koje će se održati u Turskoj, u Ankari. Nadamo se uspjehu jer imamo kvalitetne borce koji su spremni dati sve od sebe. Imamo i dvije svjetske prvakinje, Marinu Horvat iz Zagreba i Idu Kovačić iz Varaždina.“- iznosi nam planove Željko Jarec.

Hrvatski Savate se može pohvaliti i sa šest viceprvaka: Ksenijom Koprek, Ivanom Barišić, Lukom Habekom, Zoranom Krpanom, Antunom Viličićom i Antoniom Horvatićem. Sve su to odlični borci koji se bore u dva stila u Savateu, prvi je combat stil – sistem gdje je dopušten nokaut i gdje se ne koristi nikakva zaštitna oprema osim gumice za zube i rukavica i assaut stil gdje nema nokauta a borci su dužni nositi zaštitnu opremu. Postoji još i pre-combat stil gdje je borcima dopušten full udarac ali borci moraju nositi zaštitnu opremu. U Hrvatskoj se godišnje održi do 10 priredbi a većinom su to prvenstva za kadete, juniore i seniore.
2340
Kategorije: Ostali
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije