Autor: Admin
Datum objave: 06.09.2013
Komentari:
0,00


SAZIVANJE IZVANREDNE SKUPŠTINE HRVATSKOG JUDO SAVEZA

Sandra Čorak sazvala Izvanrednu Skupštinu Saveza

Temeljem Statuta Hrvatskog judo saveza (čl. 27., 28. i 42.) predsjednica HJS-a sazvala je Izvanrednu skupštinu zbog potrebe za hitnom izmjenom i dopunom Statuta HJS-a.

 

Kao što ste već prije informirani HJS i Komisija za školski sport već su prije godinu dana pokrenuli projekt pod nazivom „Judo kao školski sport“. S obzirom da ciljevi projekta premašuju financijske mogućnosti HJS-a, obratili su se za pomoć Međunarodnoj judo federaciji (IJF) preko koje im je odobrena donacija za nabavku judo strunjača.

 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH u nekoliko je navrata također promoviralo ovaj projekt, kao i sam ministar dr.sc. Jovanović što je potaknulo medije na sve veći broj napisa o judu, a konferencija na temu vršnjačkog nasilja u školama također je završila sa zaključkom „o potrebi provođenja našeg projekta kao eksperimentalnog prevencijskog programa kako bi se u školama djelovalo na smanjivanje nasilja među djecom“ (Zaključci konferencije Nasilje u školi, 18.03.2013. Zagreb).

 

Upravo s tim ciljevima (sprječavanje svih vrsta nasilja među djecom i mladima, sprječavanje svih oblika ovisnosti djece i mladih i sprječavanje neprihvatljivog ponašanja djece i mladih) pokrenut je i natječaj MZOS-a za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga koje se bave izvaninstitucionalnim odgojem i obrazovanjem djece i mladih u školskoj godini 2013./2014.(otvoren do 07. rujna).

 

Kako bi HJS mogao sa svojim projektom javiti na takav natječaj, i udovoljiti svim uvjetima natječaja te dobiti financijska sredstva za realizaciju projekta, potrebna je izmjena Statuta HJS-a, članak 3. i dopuna članka 13. koji bi se nadopunio sljedećim:

 

„(HJS) promiče i provodi nacionalne projekte vezane uz odgoj i obrazovanje djece i mladih kao i posebnih skupina (osobe s posebnim potrebama i drugi) temeljene na principima i vrijednostima juda kao olimpijskog sporta te potiče i druge posebne projekte u cilju borbe protiv ovisnosti, smanjivanja nasilja i promicanja zdravlja i zdravog života“.

 

Ovakva formulacija omogućit će i članicama HJS-a da se javljaju na pojedine natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava od strane naših ministarstava kao i EU fondova i drugih međunarodnih fondacija.

1405
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo, Hrvatski judo savez
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije