Autor: mi
Datum objave: 25.08.2017


Šegedin: Nastup na Svjetskom prvenstvu pokazao je da spadam u sam vrh

U subotu i nedjelju održava se 18. Korčula Open.

Domaći taekwondoist Dinko Šegedin na turniru se natječe još od početka tisućljeća. Iako ima samo 25 godina, već je 20 godina u taekwondou.

Ove godine nastupio je na World Taekwondo svjetskom prvenstvu (WTF je u lipnju promijenio ime kako bi izbjegao 'negativne konotacije' vezane uz skraćenicu WTF) u Koreji.


Prošao je dva kola, prije nego ga je zaustavio kasniji svjetski prvak Nijemac Alexander Bachmann, protiv kojeg ima i pobjedu .


"Ovo je moja najuspješnija sezona. Ušao sam u osminu finala svjetskog prvenstva i osvojio sam 9. mjesto. Ispao sam od osvajača naslova svjetskog prvaka. S obzirom na moj renking, trenutno sam 32. na svjetskoj ljestvici u kategoriji do 87 kilograma u koju sam tek ušao i s obzirom da sam dosad već pobjeđivao svjetske prvake ne mogu biti nezadovoljan. Cilje je uvijek ići naprijed. Iako sam možda više očekivao, ovaj rezultat je potvrda da spadam u sam vrh. Nadam se da mogu i bolje" izjavio je Šegedin za Cro Ring.


- Ove sezone promijenili ste kategoriju. Prošli Korčula Open osvojili ste u kategoriji do 80 kilograma.

"Da. Ciljano sam podigao kategoriju. Podigla se i tjelesna i mišićna masa, a analize su pokazale da imam mali postotak masti u tijelu. Moj trener i otac je procijenio da pripadam višoj kategoriji i sada se osjećam ugodnije. Na Svjetskom prvenstvu sam imao 85 kilograma. Ovo mi puno više odgovara nego gubiti kile. Zahtjevi nove kategorije malo su drugačiji i posvećujemo im se. Sada se borim do 87 kilograma, te u olimpijskoj kategoriji iznad 80 kilograma "

Prvi put na u seniorskoj konkurenciji na Korčula Openu nastupio je 2009. i od tada redovno pobjeđuje na turniru u svom gradu.


"20 godina treniram taekwondo, tako da sam u njemu praktično cijeli svoj život.  Probao sam taekwondo i ostao. Puno su mi privlačniji individualni sportovi, u njima puno više sam odlučuješ o sebi. Taekwondo me privukao i iz dana u dan predstavlja mi nove izazove koji me guraju naprijed."


"Trenutno sam malo odlučio ostaviti fakultet po strani i potpuno se posvetiti taekwondou. Lagano krećem i u trenerske vode. Zanima me prehrana, a s obzirom da mi je otac Ante i doktor energetske sportske medicine, po tom pitanju i podizanju energetskog statusa sportaša sam dosta napredovao, a isto tako sam se dodatno i zainteresirao za proučavanje navedenog područja. Želim testirati svoje granice do kraja, a cilj su olimpijske igre i svjetska medalja."


"Ali, uvijek je posebna draž nastupiti na otvorenom borilištu u centru Korčule. Naši sugrađani nemaju priliku vidjeti nas na borilištu cijele godine, tako da uvijek dođu podržati i mene i ostale članove kluba u ovom prelijepom ambijentu. To me dodatno motivira."


"Ove godine u mojoj kategoriji na Openu će biti dobri borci. Već sam se s njima sretao i s obzirom da se nisam borio od kraja lipnja dobro će mi doći ova prilika da testiram ono što smo pripremali za nastavak sezone. Iako je rezultat u drugom planu očekujem nastavak niza."





Foto: MarkoPolosport.net

623
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: , HTS
Najpopularnije
Najnovije