Autor: Admin
Datum objave: 20.10.2011
Komentari:
0,00


SESTRE ZANINOVIĆ DOBITNICE DRŽAVNE NAGRADE ZA ŠPORT

Franjo Bučar taekwondoašicama

Ana i Lucija Zaninović, članice taekwondo kluba Marjan dobitnice su državne nagrade za šport Franjo Bučar za 2011. godinu.

 

Ovo visoko priznanje je nagrada za sve ostvareno u karijeri, za teški put prepun boli i razočarenja nakon kojih su se splitske blizanke vraćale još čvršće i jače. Aktualne prvakinje svijeta i Europe, obje sa osiguranim vizama za London postale su prve Hrvatske blizanke u povijesti koje će zajedno nastupiti na jednim Igrama. Najviše državno priznanje najveći je poticaj za daljnji rad i trud u 2012. godini u kojoj će se okušati na olimpijskom tatamiju.

 

Državna nagrada za šport „Franjo Bučar“, osnovana 1991. godine, najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj športa u Republici Hrvatskoj.

 

Dodjeljuje se stručnim i javnim djelatnicima u području športa, športašima, pravnim i fizičkim osobama koje obavljaju športsku djelatnost te drugim pravnim i fizičkim osobama zaslužnim za razvoj športa.

 

Na temelju prispjelih prijedloga na Natječaj za dodjelu Državne nagrade za šport ”Franjo Bučar”, a u skladu sa Zakonom o športu i Pravilnikom o Državnoj nagradi za šport ”Franjo Bučar”, Odbor Državne nagrade za šport ”Franjo Bučar”, u sastavu: prof. dr. sc. Dinko Vuleta, predsjednik te članovi: Ratko Rudić, Tamara Boroš, Damir Šegota, Gordan Kožulj, Vjekoslav Lovrić, Janko Goleš, Edo Trivković i Joško Vlašić na sjednici 17. listopada 2011. godine donio je odluku kojom se među 12 dobitnika poveljom i medaljom sa likom Franje Bučara te novčanom nagradom nagrađuju obje sestre Zaninović.

2430
Kategorije: Taekwondo, Zanimljivosti
Tagovi: Taekwondo, Ana Zaninović, Lucija Zaninović
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije