Autor: Admin
Datum objave: 09.06.2012
Komentari:
5,00


SESTRE ZANINOVIĆ SE SPREMAJU U SKRADINU

45-dnevne pripreme u izolaciji

Dok je cijelu Europu zahvatila groznica nogometnog prvenstva starog kontinenta sestre Zaninović se u miru i tišini skradinskog Cro Combat centra pripremaju za olimpijske igre u Londonu.

 

Potpuna izolacija i čak četiri treninga dnevno u bazi u kojoj su se pripremale i prije prošlogodišnjih velikih natjecanja i velikih ostvarenja, svjetskog prvenstva i svjetskih olimpijskih kvalifikacija. Bazične pripreme u Makarskoj u trajanju od 15-ak dana bile su samo uvod u 45 dana Skradina gdje će se sparing partneri izmjenjivati kao na traci.

 

„Prezadovoljna sam dijelom bazičnih priprema u Makarskoj gdje ja glavni cilj bio dobiti na masi i podignuti kilažu u čemu sam uspjela.“, rekla je nakon drugog treninga dana najbolja hrvatska sportašica Ana Zaninović.

 


 

„Svaki trening je drugačiji pa nije toliko monotono. Režim i ritam četiri treninga dnevno se pokazao dosta dobar u prijašnjim sezonama tako da smo se opet odlučili za prokušani recept. Nama se dan na natjecanju sastoji od četiri ili pet jakih borbi pa se na ovaj način prilagođavamo samom natjecanju. Lagala bih kada bih rekla da nije jako naporno, ali bez velikog truda, rada i odricanja ne možemo niti očekivati vrhunski rezultat“, dodala je dvostruka prvakinja Europe Lucija Zaninović.

 

Monotoniju priprema razbiju i brojni sparing partneri, trenutno su u Skradinu Filip Grgić, Stipe Jarloni, Lovre Brečić i Tanja Rastović, uskoro će se pridružiti dva brza i kvalitetna Meksikanca, a nakon toga Martina Zubčić i Marina Sumić. Brončana sa posljednjeg europskog prvenstva Petra Matijašević trenutno je u Manchesteru na pripremama Britanske olimpijske reprezentacije, točnije sparira sa Sarom Stevenson, ali će se i ona ubrzo priključiti klupskim kolegicama. Bijeg u izolaciju ipak je dobro došao splitskim blizankama.

 

„Dobro nam je došlo povlačenje daleko od ljudi, medija…., puno je pitanja, puno očekivanja i svi bi htjeli intervju, slikavanje, ali u ovom trenutku nam to odvlači fokus sa priprema i treninga.  U Skradinu svi dišemo kao jedan i apsolutno nitko ne spominje olimpijske igre čime smo dobile prijeko potreban mir.“,  složne su sestre Zaninović.

2496
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo, Ana Zaninović, Lucija Zaninović
Komentari
# 3 Dana 14.10.2015 - 05:09 Julie ... je rekao/la:
Uhhhh, ovaj put ste ga zgusnule :)ali budući nisam dala naakikv prijedlog, bolje mi je da šutim :)Pročitala sam recepte i Čifličijski odresci mi se, koliko se ja u kuhanje kužim čine varijanta Stonoginih "Pijanih bataka", ali sa svinjetinom, a budući smo mi batacima bili oduševljeni, nemam ništa protiv.Recept za medovik sam prvo čitala, sa svim onim klikanjima na fotke valjda sat vremena i prva reakcija mi je bila "Bog Vas u šumu okren'o, koja se to dobro naspavala i predložila taj recept. Pisan je stvarno k'o Rat i mir, a onda sam postala strašno znatiželjna kaj je to tak jako dobro, da su svi za njim poludjeli i voljela bih probati, ali nekako mi se čini da je poslije svih ovih blagdanskih i novogodišnjih kolača, možda malo too much.Coq au Vin volim i to mi je jako fino, sam kaj je malo teže dobiti pijevca kad se sjetiš. Oni obično ne stradavaju redovito. Ili moraju zakazati u funkciji ili im se pokvari unutarnji sat, pa počnu buditi gazde u krivo vrijeme. A ne znam nikoga 'ko ima poraplalog pijevca. :)Linijom manjeg otpora ovog puta glasam za Čifličijske odreske. Tim prije kaj su mi odmah sjeli u pismu i izgovoru :))
 
# 2 Dana 11.06.2012 - 00:40 Majk Tajson ... je rekao/la:
Komentar uklonjen zbog uvredljivog sadrzaja.
 
# 1 Dana 10.06.2012 - 01:26 ffg ... je rekao/la:
ffgfgfgf
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije