Autor: mi
Datum objave: 18.08.2015


Shane Mosley: Don King je dosta dugo silovao ljude. Ići ću do kraja

Bivši svjetski prvak u tri težinske kategorije i pound-for-pound najbolji boksač svijeta 'Sugar' Shane Mosley (47-9-1-1 NC, 39 KO) vraća se u ring 29. kolovoza.

43-godišnji Amerikanac suočit će se po drugi put s Ricardom Mayorgom (31-8-1-1 NC, 25 KO) kojeg je 2008. nokautirao sekundu prije kraja 12. runde.

Ove planove planira poremetiti Don King koji je sudu podnio zahtjev za zabranom održavanja borbe. King tvrdi da je Mayorga pod ugovorom s njim od 2009., a ugovor je potvrdio izjavom 2014. Mosleyevi odvjetnici poslali su pismo Kingu u kojem sumnjaju u autentičnost Mayorginih potpisa, a i sam boksač tvrdi da ih nije potpisao. Također, postoje neke sumnje i u javnog bilježnika kojemu je licencija istekla.

"Mislim da se Don King izvlačio sa silovanjima ljudi toliko dugo da je postao kurčevit i traljav i poslao je neku krivotvorinu koja je lako otkrivena. Prijevara je kazneno djelo i planiram tužiti Dona Kinga i ići do kraja. Srećom po mene on ima reputaciju, pa mu okolnosti neće ići na ruku" izjavio je Mosley.

Ricardo Mayorga već je nekoliko puta tužio Kinga. 41-godišnji boksač iz Nikaragve je tvrdio da mu promotor nije isplatio ništa od predviđenih 9 milijuna dolara koliko je trebao dobiti od PPV-a s Oscarom De La Hoyom 2006. King je spriječio njegovu borbu prošle godine, a pokušao je spriječiti i njegove MMA borbe. Mayorga ima 4 MMA meča u kojima je tri puta poražen, a jedna je borba poništena.


"Imamo dokaz da je g. Mayorga bio u uredima Don King Productionsa na dan kad su potpisani ugovori, imamo stornirani ček koji je g. Mayorga također potpisao, a potpisivanju ugovora g. Mayorge svjedočio je javni bilježnik" izjavio je odvjetnik Dona Kinga Alejandro Brito.



foto: Gus Ruelas



750
Kategorije: Boks
Tagovi: Shane Mosley
Najpopularnije
Najnovije