Autor: mi
Datum objave: 05.08.2017


Shannon Briggs priznao korištenje dopinga

U priznanju koje malo koga iznenađuje Shannon Briggs potvrdio je korištenje dopinga.

45-godišnji bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji u radijskoj emisiji prvi je put progovorio o šestomjesečnoj suspenziji koju mu je izrekao WBA. Amerikanac se 3. lipnja trebao boriti za 'regularni' WBA naslov protiv Fresa Oquenda u meču izrazito kritiziranom od strane publike i stručnjaka.

Borba je otkazana nakon što je Briggs pao na doping testu VADA-e zbog 'dramatično' povišene razine testosterona. Umjesto s 'Cannonom' Oquendo će se za upražnjeni naslov boriti protiv Alexandera Ustinova.

"Priznat ću to" rekao je Briggs.

"Da, jesam. Preuzet ću punu odgovornost za ono što sam učinio i radujem se prilici da to kažem ne samo tijekom ovog razgovora, već svaki put kada me netko pita. Da, uzeo sam nedozvoljena sredstva."


"I opet, ispričavam se onima koji se osjećaju povrijeđenima. I ja to osjećam, jer mnogi moji fanovi, prijatelji i sljedbenici su se radovali mojoj borbi i mom osvajanju naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po treći put, da postanem prvi prvak koji je to učinio u tri različita desetljeća. Osjećam tugu zbog toga. Pokušavam popraviti stvari time što ću ostati usredotočen, vratiti se i pokazati ljudima da sam bio na dnu, ali da nisam gotov."

Briggs nije rekao što je točno uzeo.

"O tome bi više znao moj kondicijski trener. Pokazalo se na testu. Ali, ja sam tip koji preuzima odgovornost. Uzeo sam i što da kažem? Svi imamo uspone i padove. Ovo je pad, ali planiram to preokrenuti i postati svjetski prvak u teškoj kategoriji i treći put."


Iako je više puta priznao odgovornost za uzimanje dopinga, rekao je i da je jedan od njegovih trenera sugerirao uzimanje nedozvoljenih sredstava kako bi olakšao astmu.

"Trener je to donio u moj život i ja sam prihvaćao savjete trenera. Ja nisam glupan. Ponovit ću, odgovornost je na meni. Ja sam astmatičar. Rođen sam s astmom. Uzimam nešto kako bih poboljšao disanje, a to je pogrešno."


"Ali opet, mislim da sam time u deficitu kao borac, no nema izgovora. Što je pravo pravo je, što je krivo krivo je. Vratio sam se, osjećam se sjajno. iako sam astmatičar, sa ili bez ičije pomoći, ja sam najbolji ikada. Uzimanje je definitivno povezano s mojom astmom. Riskirao sam. Bila je to pogrešna odluka. Donio sam odluku koju nisam trebao donijeti."

1089
Kategorije: Boks
Tagovi: Shannon Briggs, doping
Najpopularnije
Najnovije