Autor: mi
Datum objave: 13.07.2019


Shields: Amanda Nunes bi u boksačkom meču sa mnom završila na spavanju

Amanda Nunes potvrdila se kao najbolji ženski MMA borac svih vremena.

Iako nije ni približno promovirana kao Ronda Rousey, za koju je UFC u svojim propagandnim uradcima tvrdio da ‘na sparinzima ruši svjetske boksačke prvake’, 31-godišnja Brazilka pustila je da njena djela govore.


Svoju poziciju izborila je pobjedama protiv UFC-ovih prvakinja Rousey, Mieshe Tate, Valentine Shevchenko, Germaine de Randamie i Cris Cyborg.


Samim time izazvala je i pažnju boksačice koja planira dugu dominaciju u svom sportu.

Dvostruka olimpijska pobjednica Claressa Shields (9-0, 2 KO) u meču s Ivanom Habazin planira  u svojoj tek desetoj borbi osvojiti naslov svjetske prvakinje u trećoj težinskoj kategoriji što nije uspjelo nijednom boksaču ili boksačici prije nje. 

Borba je odgođena jer se Amerikanka ozlijedila na treningu i čeka se novi datum.

U međuvremenu Shields je prokomentirala uspjeh Nunes koja je nokautirala njenu prijateljicu Cris Cyborg.



“Zovu ju najvećim ženskim MMA borcem svih vremena, ali ja sam najveći ženski borac svih vremena. Ona nije dva puta bila na Olimpijskim igrama. Ja sam bila na krovu svijeta dva puta. Ne govorim ovo kao nešto negativno o njoj jer smo obje sportašice. Hvalim ju kao što hvalim i Cris Cyborg” izjavila je za TMZ,


“Ona je nabolji ženski borac u MMA-u, a ja u boksu. Kad bi se borili ja bih pobijedila, To je moje mišljenje. Ne bih ju pobijedila u MMA-u, ja ne znam hrvati, ali u boksu bih ju pobijedila. Amanda Nunes bi išla na spavanje.”


Već nekoliko godina priča se o mogućem boksačkom meču između svjetske prvakinje u velteru Cecilije Braekhus i Cris Cyborg. Najveći ovakav događaj zbio se 2017. kad je Floyd Mayweather boksao s UFC-ovim prvakom Conorom McGregorom.





Foto: Showtime
711
Kategorije: Boks
Tagovi: Amanda Nunes
Najpopularnije
Najnovije