Autor: mi
Datum objave: 10.01.2020


Shields: Habazin je premekana. Sve će biti gotovo za 6 rundi ili manje

Claressa Shields (9-0, 2 KO) uvjerena je da joj neće trebati zakazanih 10 rundi da dođe do pobjede protiv Ivane Habazin (20-3, 7 KO).

30-godišnja hrvatska boksačica noćas se u Ocean Resort Casinu u Atlantic Cityju bori protiv dvostruke olimpijske pobjednice u meču za upražnjene WBO i WBC naslove svjetske prvakinje u supervelteru.


Habazin je na vaganju jela sladoled implicirajući da se 24-godišnja Amerikanka izgladnjivala kako bi se spustila na težinu ispod 70 kilograma.

“Ona može pričati da će me nokautirati, može pričati što god želi. Ona nema snagu. Neće me nokautirati. Ja imam dobru obranu i znam da posjedujem snagu tako da ću ju nokautirati” rekla je Habazin.


Sada kad su obje uspješno odradile vaganje bit će zanimljivo vidjeti kolika će biti razlika u veličini, jer je Shields profesionalnu karijeru počela u supersrednjoj kategoriji (76.2 kg) gdje je osvojila prvi naslov svjetske prvakinje, dok je Habazin u principu velterašica (66.7 kg) iako drži IBO pojas u srednjoj kategoriji.

“Ja se ne borim pod utjecajem emocija zato sam ja prvakinja” rekla je Shields.

“Bilo je pouno drugih cura koje su radile puno gore stvari od nje kako bi me pokušale izbaciti iz ravnoteže. Ali kad se borite protiv cura koje ni ne govore engleski, a u ringu vam govore da ste kuja… Ne mislim da je ovo što ona ili njen trener rade nešto što me brine.”


“Ona je premekana. Bit će gotovo za 6 rundi ili manje. Vjerujte mi.”


Habazin je samo jednom u karijeri izgubila prekidom. U borbi za WBC-ov naslov u supervelteru 2016. u Stockholmu ju je u 3. rundi nokautirala Mikaela Lauren.
930
Kategorije: Boks
Tagovi: Ivana Habazin
Najpopularnije
Najnovije