Autor: mi
Datum objave: 28.06.2019


Shields: Našamarat ću Habazin već na vaganju

Borba za upražnjeni WBO naslov u supervelteru između Ivane Habazin (20-3, 7 KO) i Claresse Shields (9-0, 2 KO) odgođena je jer je Amerikanka ozlijedila koljeno na trčanju.

Nakon što je čula vijest 29-godišnja hrvatska boksačica izrazila je sumnju u opravdanje o ozljedi i zapitala se odgađa li dvostruka olimpijska pobjednica borbu zbog problema sa skidanjem kilograma.


24-godišnja Shields profi karijeru je počela u supersrednjoj kategoriji (76.2 kg). Tu je osvojila WBC i IBF naslove, te se spustila u srednju kategoriju (72.6 kg) i osvojila sva četiri pojasa velikih federacija. Habazin je u ovoj kategoriji prva prvakinja IBO federacije.

Habazin je bivša svjetska prvakinja u velteru (66.7 kg) i budući je nastupala u srednjoj kategoriji spuštanje u supervelter (70 kg) joj ne bi trebao biti problem.

S druge strane Shields je na svim kontrolnim vaganjima uoči meča za neospornu prvakinju u srednjoj kategoriji s Christinom Hammer bila preteška, ali je na službenom vaganju bila točna. Sada ju čeka spuštanje u novu kategoriju koja je za više do 2 i pol kilograma lakša.


U videu objavljenom na Twitteru Habazin je Shields nazvala debeloguzom dok je istovremeno jela.

„Claressa stvarno nam je žao što čujemo o tvom debelom dupetu, o moj Bože, mislim o tvojoj ozljedi. Ozlijedila si se ? Da? U međuvremenu dok mi jedemo probaj izgubiti to veliko dupe. Želimo ti brz oporavak.”





Shields je ubrzo odgovorila.

 

„Neću obraćati pažnju na ovu čudnu curu. Nemam razloga da izmišljam ozljedu. Iščašila sam koljeno i ne mogu trenirati 6 tjedana. Ona ni ne zna da se mene pitalo borila bih se s njom i s ozlijeđenim koljenom i pobijedila ju.”

Objavila je i snimku s vaganja za borbu između Habazin i Mikaele Lauren kad je Šveđanka vodom zalila hrvatsku boksačicu. Habazin je u tom meču doživjela jedini poraz prekidom u karijeri.



„Ovo se meni nikad ne bi dogodilo, ja sam satkana od drugačijeg materijala. Njoj treba novac, ali ne mogu se boriti s koljenom koje ne mogu saviti. Šest tjedana kasnije neće nikoga ubiti. Ja imam cijeli dan za trash talk. Danas radim na gornjem dijelu tijela. Pobrinut ću se da budem ludo jaka tako da joj mogu otkinuti glavu. Tim curama je bolje da me ne razljute.”

„Zaveži klošarko. Našamarat ću te na vaganju, a zatim ću te prebiti idući dan. Neka me kazne.”


Foto: Sauerland

760
Kategorije: Boks
Tagovi: Ivana Habazin
Najpopularnije
Najnovije