Autor: mi
Datum objave: 17.04.2019


Silva: Adesanya bi trebao pokazati poštovanje Jonu Jonesu

Anderson Silva smatra da bi Isreal Adesanya trebao pokazati poštovanje prema starijem i iskusnijem kolegi Jonu Jonesu.

Novopečeni privremeni UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji i prvak u poluteškoj kategoriji u verbalnom su sukobu preko društvenih mreža, a u posljednjoj izmjeni nakon što je Jones rekao da je Nigerijac posvojio pojas jer je pobijedio debelog hrvača u kick boks meču, nova MMA zvijezda odgovorila je da Jones to govori jer je on sve ono što je Jones želio biti.


Bivši UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji  misli da to nije način za razgovor s možda i najboljim MMA borcem svih vremena.

"Po mom mišljenju kao sportaša Adesanya je uvrijedio Jona Jonesa. Mislim da je to za biznis, odnosno UFC i predsjednika Danu Whitea sjajno. Ovo je sjajan biznis za UFC. Bez obzira borili se oni ili ne UFC dobiva - i fanovi. No, mislim da je malo prešao granicu."

Razumije da je Adesanya mlad i pun energije, ali smatra se tradicionalistom i vjeruje da je važno pokazati poštovanje uspješnijim borcima koji su dugo na sceni. Nigerijac je to poštovanje pokazao Brazilcu uoči njihove borbe. Adesanya je u veljači u Melbourneu pobijedio 44-godišnjeg Brazilca i došao do borbe s Kelvinom Gastelumom za privremeni naslov.


"S vremenom će naučiti nositi se s takvim situacijama. Mislim da mora poštovati sve što je Jon Jones učinio. Oni su veliki borci i tko zna možda će se u budućnosti boriti. Ali, ja dolazim iz vremena u kojem su borci imali čast. U kojem smo poštovali svačiji prostor. I to je moje mišljenje."


"Israel je mlad, a Jon jones je dugo vremena ima veliku priču u ovom sportu. Mislim da Adesanya mora pokazati poštovanje Jonu Jonesu, ali s poslovne strane sve je ovo dobro za Danu."


"Ja poštujem sve borce, posebno Jona Jonesa. Jon Jones je moj mlađi brat i nemam problem govoriti o njemu. On je najbolji borac na svijetu." 















Foto: MMA Junkie

688
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones, Anderson Silva, Israel Adesanya
Najpopularnije
Najnovije