Autor: mi
Datum objave: 18.07.2018


Silva suspendiran na godinu dana, vraća se već u studenom

Anderson Silva dobio je blagu kaznu za drugi pad na doping testu.

Bivši UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji kažnjen je jednogodišnjom suspenzijom  za pad na doping testu uoči zakazane borbe s Kelvinom Gastelumom prošlog studenog.

Američka antidopinška agencija objavila je da je razlog pozitivnog testa korištenje kontaminiranog suplementa. Budući je suspenzija retroaktivna 43-godišnji Brazilac na borilište se može vratiti već u studenom ove godine.

‘Spider’ je bio pozitivan na dva steroida za borbu s Nickom Diazom u siječnju 2015. Tvrdio je da je za pozitivan test kriva pilula za potenciju. Bio je suspendiran na godinu dana i kažnjen s 380 000 dolara od Strane sportske komisije Nevade .


“Obranio sam se od optužbi. Proteklih 9 mjeseci bilo je izrazito teško za mene. Osjećao sam da moja karijera i sve za što sam tako naporno radio umire i da mi je budućnost neizvjesna. U srcu sam znao da nisam učinio ništa pogrešno i potpuno sam surađivao s USADA-om. Danas mi se vratila energija. Vratio sam svoju ostavštinu. Mogu se fokusirati na povratak u ring i sljedeće poglavlje života” stoji u Silvinom javnom priopćenju.



Foto: Ed Mulholland

551
Kategorije: MMA
Tagovi: Anderson Silva, doping
Najpopularnije
Najnovije