Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 17.10.2019


Šimundić: Ovo će biti najjače svjetsko kickboxing prvenstvo ikada

Brojna hrvatska ekspedicija u nedjelju će se okupiti u Sarajevu gdje počinje WAKO svjetsko prvenstvo u kickboxingu.

Izbornik reprezentacije za ringovne disicpline u novom pohodu na medalje je Danijel Šimundić. 


Glavni trener đakovačkog Blitza krajem rujna imenovan je članom stručnog stožera Hrvatske kickboxing reprezentacije za ringovne discipline (full contact, low kick i K-1) i s Igorom Ivoševićem i Miljenkom Šarcem u iduće četiri godine vodit će hrvatske borce.


“Svatko kreće svojim putem i nalazimo se u Sarajevu jer je blizu. Naša očekivanja su već standardno visoka jer imamo kvalitetne borce od kojih su neki već i nositelji medalja s europskih i svjetskih prvenstava. S pravom očekujemo uspjeh, a mislim da bi uspjeh bio kad bi bili među prvih pet reprezentacija. Mi se ne možemo mjeriti s njavećim reprezentacijama popu Rusije. Srbija je oznimno jaka. Oni gotovo isključivo rade ringovne discipline, a tu su i Ukrajinci i Talijani” rekao je Šimundić u razgovoru za Cro Ring.


“Kad vidite imena koja su se prijavila može se zaključiti da će ovo biti vrlo zanimljivo i najjače svjetsko prvenstvo ikada. Tu su borci koji su se borili za najbolje profesionalne promocije poput Gloryja, Kunlun Fighta, ONE Championshipa Wu Lin Fenga… Vlad Tuinov i Sergej Maslobojev prošlog su se vikenda borili za Glory u Dusseldorfu, a sada dolaze u Sarajevo. Zanimljivo je i ime Zeusa Fraziera. Nisam siguran u njegove borilačke kvalitete, ali to što je sin legendarnog Joea Fraziera dodatno daje na atraktivnosti turnira u kategoriji iznad 91 kilograma”


“WAKO (World Association of Kickboxing Organisations) raste. Po mom mišljenju to je zbog toga jer je prošle godine kickboxing pod WAKO-om  primljen u privremeno članstvo Međunarodnog olimpijskog odbora na tri godine. Tako da ako se kickboxing ikad pojavi na Olimpijskim igrama to će biti pod okriljem WAKO federacije. Neke zemlje, poput naše i zemalja bivšeg Istočnog bloka su tradicionalno uz WAKO, dok je dosta zapadnih zemalja pristalo uz federaciju ISKA. Ja nikad do sada nisam vidio toliko prijava iz zapadnih zemalja, prije su se rijetko prijavljivali borci iz Nizozemske, Belgije... Puno se zemalja okrenulo WAKO-u i to je mislim baš zbog primanja u olimpijsku obitelj. Na prvenstvu u Sarajevu nastupaju borci iz čak 58 zemalja.”


„Hrvatski kickboxing savez prati tu visoku razinu i možemo čak i reći da je Prvenstvo Hrvatske organizirano bolje od nekih kontinentalnih ili svjetskih prvenstava. Da se dobro radi potvrđuje i to što je Tomo Novosel drugi put zaredom najbolji WAKO ringovni sudac na europskjim prvenstvima (Bratislava i Gyor). Mislim da su sve to znakovi da stvari idu u dobrom smjeru.”






- Na prvenstvu nastupaju trojica boraca koje si ti stvorio – braća Jaman i Andrej Kedveš.

„Pa, Petar i Luka Jaman su sada kod Ace Pupca u Spartan Gymu s kojim smo u vrlo bliskim odnosima i nastupaju za njih. Andrej se vraća nakon teške ozljede šake i najveći mu je minus manjak mečeva. Zadnju borbu je odradio u prosincu prošle godine na Croatia Openu, ali je taj meč pobijedio već u prvoj rundi. Prije toga borio se prošlog listopada u četvrtfinalu europskog prvenstva protiv Konovalova. Zbog ozljede nije bio u mogućnosti nastupiti na Prvenstvu Hrvatske, ali mu je Savez zbog njegove kvalitete odlučio omogućiti izborni meč s aktualnim prvakom u kategoriji do 71 kilograma Petrom Mušurom. Ta je borba održana u Zagrebu sa sucima i pratilo ju je cijelo vodstvo saveza. Andrej je bio bolji i izborio je mjesto u reprezentaciji.”

Ali da, na svjetskom prvenstvu nastupaju trojica Đakovčana što je stvarno lijepo."


WAKO svjetsko prvenstvo u Sarajevu održava se od 19. do 27. listopada u disciplinama K-1, low kick i light contact.

1980
Kategorije: Kick & Thai Boxing, Intervjui, Intervjui
Tagovi: HKBS, Danijel Šimundić
Najpopularnije
Najnovije