Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 31.03.2017


Šimundić: Uspjeh u Dubrovniku Kedveša dovodi korak bliže W5 pojasu

Nakon loma desne šake u pobjedi protiv Jakuba Krofte u Pragu, Andrej Kedveš u ring se vraća na još jednoj W5 priredbi.

8. travnja u Dubrovniku se u borbi na 65 kilograma sastaje s Jurijem Makalovim. Proteklog vikenda odradio je test-meč na Međunarodnoj Muay Thai ligi u slovenskom Črnomelju. Kedveš je poražen u amaterskom meču od Saše Vorkapiča, ali njegov trener Danijel Šimundić nije uvjeren u odluku sudaca.

"Ne želim puno pričati o tome, ali mislim da su oštetili Andreja. Puno stvari se tu odigravalo. Mi nismo ni željeli raditi tajlandski boks, ali nismo našli K-1 meč. Sašin otac Iztok je predsjednik Slovenskog Muay Thai saveza i bilo je dosta navlačenja hoće li se meč uopće održati. Prvo su nudili da odrade jači sparing, pa onda da se meč održi na 3X2, umjesto na 3X3 minute po regularnim pravilima. Iako nam to nije odgovaralo pristali smo samo da Andrej ponovno osjeti ring. Kedveš nije dobro radio, zadnji put se u Muay Thai meču borio prije dvije godine u Francuskoj, ali mislim da je svejedno bio bolji. Saša, koji je inače i brat Mirka Vorkapiča nije bio loš, dapače, pomalo nas je iznenadio s obzirom na mali broj mečeva koji ima" izjavio je trener đakovačkog Blitza za Cro Ring


- Kako je Andrej primio odluku?

"A kako bi primio. Nije navikao gubiti."


- Kako je reagirala zaliječena šaka?

"Dobro je. Šaka je OK. Bila je zaliječena i ranije. Imali smo nekoliko ponuda i prije Dubrovnika, ali nije bilo dogovora. Mogao je raditi već u drugom mjesecu."

"Zvali su nas da se borimo za naslov na Spartan Fightu u Poljskoj u revanšu protiv Krolika na pet rundi. Njega je Andrej već pobijedio na W5 u Zagrebu. Tada su se borili na 63.5 kilograma, a za ovaj meč tražili su 62. Krolik nije htio 63.5, a Andrej je rekao da više ne dolazi u obzir da skida na manje od 63.5. Inače ima oko 68-69 kilograma. Nama to nije bilo logično i tu smo se razišli.""

"Pobjedom u Dubrovniku Andrej dolazi korak bliže borbi za W5 naslov. To bi bilo 5-0 u W5 i i mislim da bi se uskoro otvorilo prostora za napasti pojas."




- Kakvo je mišljenje o sljedećem protivniku, ukrajinsko-njemačkom borcu Juriju Makalovu?

"Istraživali smo, ali nismo puno našli. Dosta je stariji i iskusniji. Fizički tvrd, dolazi iz karatea. Niži je i nadam se da će to Andreju odgovarati. Kedvešova jača strana su udarci koljenom, tako da se nadam da će jedno koljeno sjesti."

- Koliko planirate borbi odraditi ove godine?

"Cilj nam je imati 6-7 profi mečeva ove godine gdje god. Nije nam bitno ime protivnika i organizacije u kojoj ćemo nastupiti, ali svakako W5 nam je najdraža. Naravno da imamo želju jednog dana okušati se i na Kunlun fightu i Gloryu."

- Što je s Petrom Jamanom?


"Jaman je na faksu u Zagrebu i trenira kod Ace Pupca u Spartanu. Razgovarali smo i dogovorili se da ga on preuzme."

Prije odlaska u Dubrovnik Kedveš će posljednji  sparing imati u Ronin Gymu u Novom Sadu. 'Blitz' i 'Ronin' imaju dobru suradnju, a tamo će raditi s Nikolom Cimešom i Nemanjom Škorićem koji su se vratili s uspješnog nastupa na Kunlun Fightu u Kini.




1863
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Andrej Kedveš, Danijel Šimundić, W5
Najpopularnije
Najnovije