Autor: mi
Datum objave: 07.03.2020


Širić obranio naslov, Kedveš se vratio na tron, Andi Vrtačić novi prvak Hrvatske u K-1

U Đakovu je održano seniorsko prvenstvo Hrvatske u kickboxingu u disciplinama K-1 i point fighting.

U reprizi prošlogodišnjeg finala Anto Širić pobijedio je mlađeseniorskog prvaka svijeta u tajlandskom boksu Petra Drežnjaka i obranio titulu u kategoriji iznad 91 kilograma.

Svjetski doprvak u low kicku i svjetski prvak u kick lightu Luka Žuljević osvojio je naslov u kategoriji do 91 kilograma. U finalu je bio bolji od Ivana Bertića, koji je priredio iznenađenje eliminiravši branitelja naslova i aktualnog europskog prvaka Tonija Ćatipovića.


Andi Vrtačić novi je prvak Hrvatske u kategoriji do 86 kilograma. Trojanov borac u četvrtfinalu je s 3:0 bio bolji od Marija Zednika, a zatim je na nihovom terenu porazio obojicu braće Jaman – u polufinalu Luku i u finalu branitelja naslova Petra.




Gaj Ćosić državni je prvak u kategoriji do 81 kilograma. U polufinalu je pobijedio branitelja naslova Brunu Ninčevića, a u finalu Vitu Košara.

Možda i najteži put do naslova imao je prošlogodišnji viceprvak Antonio Krajinović. Borac osječkog Sv. Duha u četvrtfinalu je svladao sugrađanina Filipa Matića, pa u polufinalu Ivana Leticu i u finalu Antu Buzova koji ga je pobijedio u prošlogodišnjoj završnici.



Nakon što je zbog ozljede propustio prošlogodišnje prvenstvo Andrej Kedveš postao je državni prvak u kategoriji do 71 kilograma. U polufinalu je eliminirao Darija Anića, a u finalu je u prvoj rundi koljenom u glavu nakon boksačke serije nokautirao Petra Mušuru i došao do treće pobjede u međusobnim mečevima.


Muhamet Deskaj pobijedio je Mihaela Hallera u finalu kategorije do 67, a Ivan Zidar Luku Miklečića u finalu kategorije do 63.5 kilograma.

U ženskoj konkurenciji Lucija Bilobrk obranila je naslov u kategoriji iznad 70 kilograma, a Sara Matošević pobijedila je prošlogodišnju prvakinju Karmelu Makelju u finalu kategorije do 56 kilograma.

Na programu je bilo i prvenstvo u K-1 za juniore i point fightingu za starije kadete.

Kompletne rezultate možete pogledati na: http://kickboxing.com.hr/Tournament/hrvatsko-prvenstvo-u-pf-kssen-k1-jun-sen/Results/171?dg=620






foto: Spartan Gym, Trojan Freefighters

2775
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: HKBS, Andrej Kedveš, Anto Širić, Andi Vrtačić
Najpopularnije
Najnovije