Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


Šivolja ide u Peking

Marijo Šivolja je jedini amaterski hrvatski boksač koji je u Chicagu na Svjetskom prvenstvu izborio plasman na Olimpijeske igre u Pekingu. U kategoriji do 81 kilograma, u osmini finala porazio Irca Kennetha Egana na bodove rezultatom 17:9. Ta pobjeda u osmini finala, koja klasificira Šivolju kao jednog od najboljih osam amaterskih boksača svijeta, je dovoljna za odlazak u Peking.

Prije meča je postojao određeni pritisak na Šivolju kao jedinog preostalog hrvatskog reprezentativca, pogotovo uzevši u obzir da je od Kennetha Egana već jednom izgubio borbu prije dvije godine. Tokom borbe Šivolja niti jednom nije izgubio prednost, tehnički je savršeno odradio meč i niti jednom nije dozvolio protivniku da mu kontrira. Borba je bila bodovno gledano poprilično ravnopravna prve tri runde (2:1, 2:3, 5:4), međutim Šivolja je u  poslijednje dvije minute treće runde odlično boksao i jednom rušio Irca. Takva tehnička nadmoć je bila nagrađena od sudaca 8:1

Sada sa osiguranim putem u Peking, prvi idući cilj je obrana srebrne medalje u Chicagu koju je Šivolja osvojio prije dvije godine u kineskomg Mianyangu.

Idući protivnik u Chicagu je Uzbekistanac Abbos Atoev koji je svoje prve dvije borbe pobijedio prekidom. Atoev se bori kontragardom i novi je član Uzbekistanske reprezentacije.

Trener Mijić je iznimno zadovoljan Šivoljinim rezultatima na prvenstcu u Chicagu i smatra da Šivolja može još bolje. "Atoev ima vrlo snažan i opasan udarac. No, ne vjerujem da je opasan kao Irac. Mario je daleko raznovrsniji i mnogo brži boksač, što je njegova velika prednost" izjavio je  je Mijić.

Izvor: Hina

 

1288
Kategorije: Boks
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije