Autor: Admin
Datum objave: 15.02.2012
Komentari:
0,00


SJEĆANJE NA DRAŽENA MAĐAREVIĆA

Veliki sportski djelatnik

Dražen Mađarević, uvaženi taekwondo stručnjak, izviđač, taekwondo sportaš, sportski stručnjak, dužnosnik i prijatelj premino je 15. veljače 2010., u Zagrebu nakon kraće bolesti.

 

Rođen je u Osijeku 1951. godine taekwondoom se počeo baviti 1968. godine, kad osniva taekwondo sekciju izviđača, i odmah potom Taekwondo klub Dubrava u zagrebačkoj Dubravi. U periodu od 1974. do 1976. član je reprezentacije i reprezentativni je natjecatelj na prvim svjetskim i europskim taekwondo prvenstvima prvenstvima, potom trener nacionalne vrste, i dugogodišnji sportski dužnosnik.

 

Pod njegovim stručnim i organizacijskim vodstvom osvojena su brojna odličja europske i svjetske razine, od kojh su najvrednije brončane olimpijske medalje Martine Zubčić i Sandre Šarić s Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine. Smrt ga je zatekla na radnom mjestu glavnog tajnika Zagrebačkog taekwondo saeza i na dužnosti glavnog tajnika Hrvatskog taekwondo saveza, člana natjecateljskog odbora Europske taekwondo unije, i stručnih odbora Hrvatskog olimpijskog odbora.

 

Jedan je od glavnih izvršitelja u organizaciji velikih međunarodnih taekwondo pripredbi Svjetskog kupa 1990, Europskih prvenstava 1994., 1996., 1997., svjetskog kvalifikacijskog turnira za olimpijske igre 1999. Posebno mu je zadovoljstvo pričinila uspješna organizacija Europskog kadetskog prvenstva u Zagrebu 2009. godine.

 

Djelovanjem u taekwondo klubu Dubrava i na razni hrvatske reprezentacije odgojio je brojne sportaše. Za njegov uspješan rad dodijeljena su mu posebna priznaja Europske taekwondo unije i Svjetske taekwondo federacije. Dobitnik je godišnje republičke nagrade za šport Franjo Bučar za 2009. godinu.

2268
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije