Autor: mi
Datum objave: 28.06.2019


Slavni K-1 borac pretrpio drugi srčani udar nakon treninga jiu jitse

Slavni K-1 borac Sam Greco pretrpio je drugi srčani udar i završio u bolnici u Melbourneu.

52-godišnji Australac nakon treninga jiu jitse osjetio je bolove u prsima.

"Mislim da smo svi čuli izreku 'Sada si u Božjim rukama'. Reći ću vam nešto: Stvarno i jeste."

"Sinoć nakon jiu jitsu treninga s momcima iz Renegade MMA-a počeo sam osjećati težinu i jake bolove u prsima. Pokušao sam sjesti, leći i stajati, ali bol se nije smanjivala, već pojačavala. Prije nego sam se snašao došlo je vozilo hitne pomoći i počeli su se brinuti za mene. Ubrzo sam saznao da sam imao još jedan srčani udar sličan onom koji sam imao u svibnju 2018."


"Brzo su me prevezli u bolnicu i izveli operaciju kako bi otvorili začepljenu arteriju koja je uzrokovala jake bolove. Budući sam već pretrpio jednog prošle godine donekle sam zahvalan što sam mogao prepoznati znakove srčanog udara i ponašao se u skladu s tim i smanjio mogućnost smrti. 24 sata poslije dobro se oporavljam i hvala Bogu u dobrim sam rukama."

Greco je u K-1 došao 1994. godine iz kyokushin karatea. Borio se i s Mirkom Filipovićem i Brankom Cikatićem. Od Cro Copa je izgubio prekidom u drugoj rundi u polufinalu K-1 Grand Prixa 1999., dok je Cikatića nokautirao 1997.

Pobjeđivao je i Masaakija Satakea, Stana Longinidisa, Ernesta Hoosta, Mikea Bernarda, Stefana Leku i Raya Sefa.

Odradio je i 5 MMA borbi (3-1-1). 2004. je poražen podijeljenom odlukom od Lyota Machide, a godinu kasnije je upisao pobjedu protiv Heatha Herringa nakon što se Amerikanac ozlijedio.








1405
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: K-1
Najpopularnije
Najnovije