Autor: mi
Datum objave: 05.09.2019


Smakići u pregovorima za borbu s Hughiejem Furyjem

Agron Smakići (14-0, 12 KO) u subotu u Hamburgu boksa prvi meč od potpisa ugovora s Universum Boxpromotionom.

29-godišnji teškaš očekuje pobjedu protiv 13 godina starijeg Ukrajica Maksyma Pedyure (14-14-1, 12 KO), a uspjeh u tom meču ga vodi do borbe za pojas.


Smakići i njegov trener Ivan Filipović u razgovoru za Cro Ring su potvrdili da će se hrvatski borac u slučaju pobjede ovog vikenda boriti za IBO interkontinentalni pojas na  priredbi Universum Boxinga 7. studenog u Hamburgu.


Event iz Barcleycard Arene će prenositi njemačka javna televizija ZDF.

Najizgledniji protivnik je bivši izazivač za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Hughie Fury (23-3, 13 KO) s kojim su pregovori ušli u završnu fazu.

Hughieja trenera njegov otac Peter koji je njihovog rođaka Tysona Furyja doveo do pobjede protiv Vladimira Klička i naslova svjetskog prvaka.

24-godišnji Britanac do sada je osvajao WBO interkontinentalni pojas pobjedom proti Freda Kassija 2016., te naslov prvaka Britanije u teškoj kategoriji koji je osvojio svladavši prekdiom Sama Sextona.


U borbi prije te izazvao je WBO prvaka Josepha Parkera, ali je na domaćem terenu u Manchesteru poražen većinskom odlukom sudaca. 


Nakon pobjede protiv bivšeg svjetskog prvaka Samuela Petera sredinom srpnja u Saudijskoj Arabiji, Fury je u zadnjoj borbi proteklog vikenda izgubio jednoglasnom odlukom od Alexandera Povetkina.

To mu je bila prva borba u suradnji s Matchroom Boxingom Eddieja Hearna.



797
Kategorije: Boks
Tagovi: Agron Smakici
Najpopularnije
Najnovije