Autor: mi
Datum objave: 12.10.2018


Sonnen: Ne bih savjetovao nijednom mladom borcu da slijedi Fedorov primjer

Chael Sonnen složio se s tvrdnjom Matta Mitrionea da bi se u finalu teškaškog Grand Prixa mogli naći borci koji nisu pravi teškaši.

Sonnen je na startu Bellatorovog turnira osmorice u debiju u teškoj kategoriji eliminirao Rampagea i u polufinalu se bori s Fedorom, dok će prvak u poluteškoj kategoriji Ryan Bader snage odmjeriti s Mattom Mitrioneom.

"Ako želite zadržati mistiku pričom da je veličina bitna i da su veliki tipovi bolji samo zato jer su veći, ako  se želite držati te priče, držite nas prave sportaše podalje od teškaša. Mislim da je Grand Prix bio riskantan potez. Pokušali su to i na drugoj strani (UFC, op.a.), pa je poluteškaš i tamo uzeo pojas. Teška kategorija je sranje, Mitrione je u pravu" izjavio je Sonnen.


"Ako u Mehegan Sunu prvi polufinale brzo završi neka dovedu tog tipa ovamo i sutra ću se boriti i s njim. Možemo Bellatoru uštedjeti na troškovima za prijevoz. Nemam pojma zašto turnir toliko dugo traje, kažu da će 26. siječnja i finale brzo doći? Što je tu brzo? Popijete malo vode, ti su u crvenom, ti u plavom kutu i idemo."


"Matt Mitrione kaže da sam premal da bih osvojio ovaj turnir. Raspolovit ću ga i borit ću se s njim dvaput. Što me birga za Mitrionea. Mogu doći on i Ryan Bader. Ryan Bader okolo hoda poput majmuna. I tretirat ću ga kao majmuna. Bit ću u publici i gađat ću ga bananama."


Za razliku od Sonnena, koji svoj uspjeh i borbe za naslov u UFC-ovoj srednjoj i poluteškoj kategoriji može zahvaliti i vještinama na mikrofonu, Fedor Emelianenko postao je najveća zvijezda MMA-a iako je izgovorio tek par rečenica na engleskom.

"Govori jezikom koji nitko ne razumije, nosi kratku majicu na kojoj nitko ne razumije što piše i to nekako prolazi. Ne bih savjetovao nijednom mladom borcu da slijedi taj primjer, osim ako ne želi imati kratku karijeru i biti bez novca. I loša sjećanja kad sve završi. No. čini se da njemu to prolazi."

"Ne govorim ovo samo da serem. On je očito nešto smislio, slično kao i Brock Lesnar. Oni su mistični i za njih radi princip više je manje. Ako otvori usta riskira da to sve uništi. To je i dalje marketinški trik, samo drugačiji pristup, a ljudi mogu izabrati da misle da je on najfiniji momak na svijetu. I mogao bi biti, ali i ne mora. Ni vi ga ne znate, a ni ja."


Sonnen nije otpočeo verbalni rat uoči dvoboja s Rusom, što nije u njegovom opisu ponašanja.

"On je štreber. Ne znam što štreberi rade. Ja zadovoljavam drugu stranu tržišta. Cool klinci dolaze gledati Chaelove borbe. Nemam pojma. Hoda okolo s Biblijom. Drži te stvari za sebe."





Foto: MMA Junkie

1438
Kategorije: MMA
Tagovi: Fedor Emelianenko, Chael Sonnen
Najpopularnije
Najnovije